In rest, taramul de poveste se pastreaza nealterat, cu aceleasi lacuri superbe, cu unduitoarele coline goale sau acoperite de copaci, cu vile protejate de acoperisuri tipice si cu mult lemn care uneori indrazneste sa intre pana in apa, luand forma unui ponton...

Undeva prin Europa de nord-est se afla o tara minunata care a primit de-a lungul timpului influente puternice dinspre Rusia, dar si dinspre tarile nordice, parca mereu surprinzatoare. Cu toate acestea, a indraznit sa-si pastreze un nucleu propriu de traditii, ca un bulgare nevoit sa se rostogoleasca si sa aseze noi straturi, vrand nevrand. Unele lucruri au ramas, altele au fost uitate.

Letonia este o tara spectaculoasa, cu peisaje pitoresti care te fac, numai la o simpla privire, sa renunti la tonele de ciment si sa o iei la sanatoasa, cat vezi cu ochii. Daca vrei liniste si o reapropiere de natura, s-ar putea sa-ti placa aici. S-ar putea chiar, dupa nici zece minute, sa nu-ti mai doresti sa ajungi in alta parte. Nici macar dincolo. Inghesuita intre Belarus, Estonia, Lituania si Federatia Rusa, Letonia ofera un climat temperat, un relief nu foarte inalt, piperat cu o multime de lacuri pe langa care, printre luminisuri sau copaci, si-au gasit loc vile comode.

Cel mai mare oras, cu aproximativ 700.000 de locuitori si o suprafata de 307 km2 este Riga, capitala asezata pe raul Daugava, aproape de mare. Arhitectura aici se schimba putin, industria intrand puternic, de nevoie, in vietile oamenilor. In rest, taramul de poveste se pastreaza nealterat, cu aceleasi lacuri superbe, cu unduitoarele coline goale sau acoperite de copaci, cu vile protejate de acoperisuri tipice si cu mult lemn care uneori indrazneste sa intre pana in apa, luand forma unui ponton...

Va invitam sa vizualizati 30 de poze superbe, in galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.