Asadar, Google vrea sa lase televiziunea exact asa cum este, dar sa imbunatateasca experienta utilizatorului integrand internetul in televizor.

Pentru ca nu vrea sa-i ramana vreun domeniu in care nu detine un serviciu competitiv, Google a tinut o conferinta de presa in care si-a prezentat noul brand Google TV. Dar ce anume inseamna el?

Google TV nu este o platforma hardware, ci una software, exact asa cum Android sta impecabil pe telefoane mobile HTC, Samsung sau Sony-Ericsson. Google a pus la punct un software capabil sa integreze perfect televiziunea cu internetul, permitand utilizarea ambelor pe televizorul de acasa, pe rand sau in acelasi timp. De ce anume este mevoie?

Marii producatori de hardware vor construi sisteme compacte dotate cu procesoare Atom sau mai puternice, cu GPU-uri separate, iesire HDMI, WiFi, IR, Bluetooth si Ethernet. Acestea se vor conecta la televizoarele Full HD, aducand o interfata noua de search printre continutul TV sau pe web. Device-ul va suporta tastatura, mouse si telecomanda. Search-ul Google va genera rezultate concludente pentru cautari, integrand si continut video prezent pe diferite site-uri. In plus, va fi prezent si Marketplace-ul Android, de unde se vor descarca aplicatii. La inceputul lui 2011 va fi lansat si un SDK nou ce va permite realizarea unor aplicatii 1:1, speciale pentru televizoare.

Asadar, Google vrea sa lase televiziunea exact asa cum este, dar sa imbunatateasca experienta utilizatorului integrand internetul in televizor. Se poate face picture in picture, urmarind intr-un colt un meci si vizualizand de exemplu rezultatele altor meciuri pe o pagina web. Google TV accepta tethering de pe telefonul cu Android, ruland clipuri pe televizor, wireless. Big G vrea practic sa aduca experienta de pe PC direct pe televizor. S-ar putea in felul acesta sa moara de foame (cu ghilimelele de rigoare) constructorii de siteme multimedia HTPC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.