S-a dus treaba asta cu jocurile. Copiii de azi sunt prea ocupati ca sa mai iasa in fata blocului si pentru altceva decat pentru o tigara. Nu-si mai zambesc. Exista emoticoane pentru asa ceva. Nu-si mai cer prietenia. Acum se numeste add si se realizeaza printr-un click de mouse. Imi spunea o fosta prietena: Iubire, daca ai mei copii nu se vor intoarce de-afara murdari si cu vanatai, ii omor! Chiar asa ba! Asistam la generatia copiilor fara vanatai. Acum au maxim bataturi la degete.

S-a dus treaba asta cu jocurile. Copiii de azi sunt prea ocupati ca sa mai iasa in fata blocului si pentru altceva decat pentru o tigara. Nu-si mai zambesc. Exista emoticoane pentru asa ceva. Nu-si mai cer prietenia. Acum se numeste “add” si se realizeaza printr-un click de mouse. Imi spunea o fosta prietena: “Iubire, daca ai mei copii nu se vor intoarce de-afara murdari si cu vanatai, ii omor!” Chiar asa ba! Asistam la generatia copiilor fara vanatai. Acum au maxim bataturi la degete.

Mi-am amintit azi de vremurile alea in care ieseam afara la 4 dupa-amiaza si ma intorceam la 10. Ce jucam?

1. Leapsa! Erau mai multe variante. Pe culori, pe tari etc. Spuneai culoarea si ramaneai nemiscat, astfel incat nu mai putea sa te prinda. te debloca un alt coleg.

2. Sotron! Il jucau cu precadere fetele…

3.Paradis! Frustrarea copilariei mele. Eram cel mai prost la el. Despre acest joc am inteles ca purta zeci de denumiri prin tara. Chiar si in cartierele Bucurestiului avea nume diferite. Eu din balta Alba il intrebam pe unu’ din Berceni daca e bun la paradis si ala habar n-avea despre ce vorbesc. Ca sa va explic: era ala gen sotron cu 8 casute din care a 7 trebuia sarita mereu. Restul erau cu “+” si “-”, alternativ. La + sareai cu doua picioare si in rest, intr-un picior.

4. Flori, fete si baieti! Cel mai pervers joc! Aici aflai cine te place, puteai face declaratii pe ocolite… Moaamaaaa!!! Ce ne ardea inima!!

5. Pac – pac! Cu tevile de cornete! Unde sunt cornetele de altadata?!?! Ala era Counter Strike adevarat frate!!!

6. V-ati ascunselea! Ma rog… Am aflat de curand ca asa se spune. noi ziceam “Fatzea scunselea” sau, mai simplu, “Fatzea”.

7. 1,2,3 la perete stai! Asta te obosea ceva nene! Unul cu fata la perete numara si tu veneai tare dar cand striga “Stai” ramaneai statuie!

8. Cazemata! Am avut zapada anul asta cacalau dar n-am vazut si eu un om de zapada sau o …CAZEMATA!!! Cat de tari erau razboaiele cu bulgari! Sa-mi bag … imi dau si lacrimile. Cat ne puteam lupta. Cat de dobitoc sunt! De ce n-am facut asta anul asta?! Chiar daca am 27 de ani…

Citeste si:
Top 10: Fete cuminti din showbiz-ul romanesc
Top 10: Fete cuminti din...

9. La malai! Era fotbalul la o singura poarta… Portarul apara si pentru o echipa si pentru alta. Era nasol cand mai facea unu cate o manarie cu ala care statea in poarta… :)

10. Capra si lapte gros! De un barbarism feroce dar ATAT DE MISTOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) )

Voi ce jocuri va amintiti?!

Autor: Mihai Bendeac


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.