Daca se va declara o zi pe an in care trebuie sa fii vegetarian, ai accepta sa te alaturi initiativei?

Anatomic si fiziologic vorbind, organismul uman nu este facut pentru a consuma carne. Tubul digestiv in sine, organele anexate lui si echipamentul enzimatic produs de acestea sunt puse in dificultate in prezenta carnii care, de la cea de oaie si pana la cea de peste, au efecte mai mult sau mai putin negative.

Imaginea luptatorilor care smulg cu caninii dintr-un copan, invart temeinic la un protap sau infuleca jumatate de porc fript la o singura masa nu e tocmai corelata cu forta musculara, cu dezvoltarea muschilor si cu niste caractere de otel, capabile sa mute si muntii din loc. Cercetatorii, multi din OMS dar si din organizatii nonguvernamentale, au cazut de acord ca vegetarienii se bucura de multe avantaje si stilul acesta de viata merita recomandat, cel putin o zi pe an. Gestul este simbolic, insa trebuie apreciat.

Omul a ajuns sa-si lase viata in grija gustului. Mancam ceea ce este gustos, fara sa ne gandim la indigestii, la colesterol, la boli de inima, la obezitate. Fast food-ul care arunca o bucata de carne procesata si apoi prajita langa o portie de cartofi prajiti a ajuns optiunea principala pentru oamenii mereu in lipsa de timp. Orasele sunt sufocate de asemenea solutii. Totul depinde acum de mentalitatea fiecaruia, de ce stil de viata doreste sa adopte. Desigur, sa devii vegetarian brusc e o greseala. Modificand in fiecare zi cate ceva, invatand lucruri noi despre alimente, eliminand treptat produsele clar nocive poti ajunge la un echilibru perfect care sa te multumeasca pe toate planurile.

Daca se va declara o zi pe an in care trebuie sa fii vegetarian, ai accepta sa te alaturi initiativei?

Photo: Adsoftheworld

Agentie: JWT Kuwait
Creative Directors: Alessandro Antonini, Mark Makhoul
Fotograf: Tommy Morris
Editare foto: Nabil Kamara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.