Dar daca ar fi sa raspunzi, in numai cateva secunde de gandire, la intrebarea "pe cine nu suporti cel mai mult in lumea asta?", ce anume ai alege si, mai important, de ce?

Pe cine nu suporti cel mai mult in lumea asta?

Ai fi surprins sa afli, dupa o nu foarte amanuntita analiza, ca de cele mai multe ori, raspunsul esti chiar tu. Crezand ca vei jongla cu stima de sine dupa bunul plac si o vei duce pe culmi nebanuite, te avanti uneori sa cumperi lucruri de care nu ai o nevoie neaparata si te incapatanezi sa crezi ca ele te vor face sa te simti altfel. Pe naiba. Ajungi sa te intrebi "de ce am aruncat eu si banii pe care nu-i aveam pe chestia asta?" si atunci iti dai seama ca ai toate motivele sa te urasti cel mai mult pe lumea asta...Pe buna dreptate, te straduiesti sa strangi bani pentru ultima fita de gadget, crezi ca vei fi alt om cu el, apoi toata lumea si-l cumpara si il arunci undeva, intr-un sertar, spunand: "mare prostie am facut..."

Alteori, pierzi printre degete un anumit ceva si cand realizezi in ce situatie ciudata ai ajuns, nu poti sa nu iti zici "ce prost am fost, daca ma straduiam putin acum era cu totul altfel..." Esecul te face sa nu te suporti si poate in egala masura te afecteaza si succesul, atunci cand lupti prea mult pentru el. Intr-o mare masura, toate pornesc de fapt din noi, cei plini de subiectivism si gata sa puna oricand etichete. Cineva spunea ca "daca ai un prieten bun, nu-ti mai trebuie si un dusman". Se poate intr-adevar sa nu-ti suporti uneori nici cel mai bun prieten, din motive cruciale pentru tine, putin importante pentru unii sau banale pentru altii. Asta e, lumea vede altfel acelasi lucru...Mai pune peste si aforismul "atatea capete, atatea mentalitati" si tocmai ai obtinut o clarificare relativa a problemei.

Unii pornesc rascoale pe Facebook impotriva lui Obama, altii nu suporta manelistii, altii se simt indignati ca trebuie sa traiasca in lumea "cocalarilor si a pitipoancelor", unii nu suporta politistii, altii medicii, unii politicienii, altii pompierii. Logic, fiecare se loveste de aceste "adunaturi", a avut divergente cu ele si astfel s-a adancit o ura aproape instinctiva impotriva unora sau a altora. Dar daca ar fi sa raspunzi, in numai cateva secunde de gandire, la intrebarea "pe cine nu suporti cel mai mult in lumea asta, exact in acest moment?", ce anume ai alege si, mai important, de ce?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.