Nici nu au trecut cateva zile de la prezentarea proiectului P.U.M.A. si iata ca facem cunostinta cu o alta inventie cel putin la fel de interesanta: Chariot, vehiculul adaptat oamenilor care nu se pot deplasa singuri.

Chariot: Vehicul purtabil pentru cei ce nu pot merge

Cu putin timp in urma am putut vedea cum General Motors a transformat platforma Segway, adaptand-o pentru transportarea facila a doua persoane, fara poluare, fara combustibili fosili, fara costuri imense de achizitionare si intretinere. Nici nu au trecut cateva zile de la prezentarea proiectului P.U.M.A. si iata ca facem cunostinta cu o alta inventie cel putin la fel de interesanta: Chariot, vehiculul adaptat oamenilor care nu se pot deplasa singuri.

Chariot este practic tot un Segway, insa modificat pentru a gazdui o persoana cu un anumit handicap motor, ajutand-o sa se deplaseze cu o viteza maxima de aproximativ 20 de km/h. Vehiculul este controlat prin simple miscari din bazin, pentru ca el imbraca ocupantul pana deasupra soldului si prezinta in acea zona o suprafata speciala echipata cu mai multi senzori. Va imaginati fireste ca Chariot inlatura pur si simplu necesitatea unui scaun cu rotile, atat de incomod si greu de folosit prin anumite locuri. Mai mult, producatorii lui Chariot au declarat ca lucreaza momentan si la un sistem automat cu ajutorul caruia persoana se poate aseza pe un scaun si ridica in orice clipa.

Exmovere Holdings, compania din spatele acestei inventii, a primit deja numeroase laude din partea asociatiilor care sprijina persoanele cu handicap. Tinand cont de faptul ca niste proteze super performante pot ajunge si la cateva zeci de mii de dolari, nu ar minunat ca oamenii care nu se pot misca singuri sa se bucure de miscare cu un vehicul despre care se spune ca va costa cam 5 -7 mii de dolari?

via likecool


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.