Exista cineva care sa nu iubeasca ziua de vineri?

Ziua de vineri e diferita de toate celelalte. Psihologic vorbind, numai gandul ca o saptamana grea de lucru sau scoala tocmai e pe cale sa se incheie si la orizont apare luminos soarele week-end-ului, plin de promisiuni, relaxare, buna dispozitie si somn din belsug. Vinerea atrage automat o descarcare de energii negative acumulate indelung si gradat in restul saptamanii.

Procesul seamana putin cu ceea ce intalnim in romanele lui Preda, acolo unde hora era mijlocul suprem de canalizare si eliminare a diverselor nivele de energii nefaste, stranse in munca la camp, greutatile vietii, platirea impozitelor si multe altele. Numai ca raportarea e oarecum didactica si pur demonstrativa. Unde mai pui ca nu trebuie sa uiti vorba veche din popor, transmisa prin viu grai, ca vinerea e o zi scurta. Ajungi la serviciu, unde gasesti sarcini mai putine, te straduiesti sa le finalizezi in timp record si iti iei talpasita pe furis, daca se poate, evadand si desprinzandu-te cu totul dintr-o atmosfera mult prea incarcata. Raportandu-ne acum si la relatiile sentimentale dintre un el si o ea, suficienta eliberare de stres influenteaza in mod cat se poate de pozitiv starea de spirit si buna dispozitie. Vineri iti faci planuri, esti cu gandul in alte parti, uiti de certurile mici care apar iminent in orice relatie, ierti mai usor ca altfel risti sa n-ai cu cine, devii putin mai romantic. Te transformi parca in alta persoana. Nici cifra 13, atunci cand se alatura drept data zilei de vineri, nu are efectul terifiant pe care il da, spre exemplu, titlul unui celebru film de groaza..Chiar daca timpul si calendarul reprezinta simple conventii ale omului, vinerea este complet diferita de toate celelalte zile. Si asta e un lucru grozav..

Exista cineva care sa nu iubeasca ziua de vineri?

PS: Ce poate fi mai frumos decat un tricou 'Friday I'm In Love'? Puteti folosi prima poza din mini galeria foto pentru a va aplica un imprimeu atractiv pe orice tricou. Asa veti sti intotdeauna cat de grozava este ziua de vineri!

sursa: [poze]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.