Nu pot sa stau locului..Si te rog, incearca sa fii ca mine.


Nu pot sa stau locului..

Calatorului ii sade bine cu drumul. Omul s-a nascut cu o curiozitate iesita din comun, care il impinge catre un lucru fara doar si poate, extrem de important: dorinta de a descoperi. O dorinta care se manifesta in absolut orice domeniu. Nu putem sa stam locului fara sa vedem, sa simtim, sa atingem, sa inventam, sa transformam. Asa suntem noi. Numai ca, din cvarii motive, multi prefera sa stea deoparte. Si componenta aceasta mica, din intreaga sfera a descoperirii, reprezentata de calatorii prin toate colturile lumii, nu e activa. Pacat. Multi ar trebui sa se initieze in aceasta arta simpla, a umblarii prin lume, a libertatii, a relaxarii si, nu in ultimul rand, a imbogatirii, cu adevarat. Incepe sa descoperi lumea! Poti sa te indrepti, de exemplu, spre Barcelona..

Cand auzi de Spania te gandesti la o tara plina de femei frumoase, toreadori, mari descoperitori, lupte teribile pe mare, castele impresionante vechi sau minuni arhitecturale noi, fotbalisti celebri care ne-au servit drept idoli in copilarie si, nu in ultimul rand, oameni foarte prietenosi, mereu cu zambetul pe buze. Ajungi in Spania si incepi imediat o perioada de relaxare cum nici nu ti-ai imaginat..

Fara gres, Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orase si turistii raman in gand si-n inima cu toate frumusetile de nedescris ale locului, dorindu-si sa se intoarca oricand aici. De ce? Pentru ca Barcelona ofera dragoste la prima vedere..Cateva poze la fantanile Montjuic, o paella mancata in fuga pe Las Ramblas, o durere ispititor de placuta de ceafa stand cu privirea in sus spre La Pedrera, putina libertate in parcul Gaudi, o ogheada la gazonul de pe Camp Nou, acolo unde extraterestrul Messi vrajeste balonul si ii face pe catalani sa urle de bucurie, un tur plin de uimire prin cartierul gotic..Sunt lucruri nepretuite.

Pe la 1900, Antoni Gaudi si-a pus semnificativ amprenta sa puternica asupra orasului, construind cladiri celebre precum La Pedrera, casa Battlo, Familia Sagrada, palatul si parcul Guell. Toate merita vizitate, mai ales pe exterior unde arhitectura nonconformista tipic gaudiana creeaza o discrepanta marcanta fata de celelalte cladiri vecine. Zecile de obiective turistice sunt incluse in diferite trasee ale unor autobuze speciale, menite sa conduca turistii in mini circuite rapide, care sa acopere cat mai multe intr-un interval scurt de timp. Calatoriile cu metroul, tramvaiul sau chiar funicularul trebuie incercate macar din curiozitate, dar o combinatie cu mersul la pas marunt este obligatorie. Numai asa pot fi admirate stradutele pitoresti, impodobite cu terase sau carciumioare, parcurile verzi si relaxante sau, de ce nu, Avenua Diagonal pentru un mic shopping.

Citeste si:
Planul Barcelonei din cauza pandemiei: Camp Nou, închis pentru fani...
Planul Barcelonei din cauza...

Seara, orasul se schimba. Langa Placa Espana sta Fintina Magica, cu jeturi iluminate ce danseaza pe muzica si isi schimba culorile, spre incantarea tuturor. La fel cum Atena are bine cunoscuta artera Ermou, la fel si in Barcelona exista strada Rambla, care incepe in Plaza Catalunya si merge pana in port, la statuia lui Columb. Rambla are de toate: magazine, florarii, tarabe cu bunatati, dansatori de breakdance, oameni care imita te miri ce personaje, violonisti care rup arcusul in ritmuri divine, comercianti de care nu poti sa scapi fara sa le cumperi ceva..Dupa plimbarea pe Rambla urmeaza urcarea la Tibidabo, de unde orasul se vede magnific, mai ales din varful catedralei. O panorama de vis ofera si dealul Montjuic, cu palatul si fantanile sale construite parca special ca turistii sa ramana fara cuvinte. O plimbare in plus in Parc de la Ciutadella? Da, dar neaparat si o aventura cu barca, pe lac, admirand vegetatia luxurianta. Si o vizita la Acvarium, ca tot am adus vorba de apa..

Citeste si:
15+ parcuri celebre de recunoscut fara prea mare dificultate
O singura imagine e de ajuns:...

Sunt atatea lucrurile de facut in Barcelona, incat ti-ai dori sa stai cativa ani aici si probabil ca tot nu te-ai plictisi. Vremea mai tot timpul frumoasa, parcurile pline de oameni veseli, cladirile ciudate ale lui Gaudi, vederea magnifica de la Tibidabo, tabla cu strategia de joc a echipei FC Barcelona, mersul pe Ramblas, jocul apei pe ritmurile muzicii, Sagrada..

Calatorind, simti altfel viata. Fiecare colt al lumii e diferit, fiecare loc nou iti hraneste sufletul si te face, automat, mai bogat. Bogat cu adevarat. Sunt prea putine lucruri care conteaza cu adevarat. Amintirile frumoase si clipele minunate se incadreaza perfect. Restul, in viata, sunt simple detalii..

Un articol de: Ianis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.