In cazul loteriei 6/49, sansele de a intra in posesia marelui premiu sunt de circa 1 din 14 milioane.

La inceputul secolului al XX-lea, jocurile de noroc, inclusiv loteria, erau interzise in multe tari - S.U.A. si mare parte din Europa. Interdictia pentru acestea s-a mentinut pana dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, iar in anul 1960 a existat un boom mondial de loterii si cazino-uri. Infiintarea acestora a dus inevitabil la dezvoltarea dependentei celor care investesc constant bani in speranta ca la un moment dat vor castiga jackpot-ul. Pentru ei, gandul ca ar putea castiga este mult mai motivant decat premiul in sine.

In cazul loteriei 6/49, sansele de a intra in posesia marelui premiu sunt de circa 1 din 14 milioane. Loteria MegaMillions este foarte populara in Statele Unite pentru ca jackpot-urile acesteia ajung uneori la sume exorbitante. SuperEnalotto din Italia este insa cel mai dificil tip de loterie, pentru ca jucatorii trebuie sa aleaga 6 din 90 de numere. Astfel, sansele de a castiga jackpot-ul se reduc la 1 din 622,614,630.

Loteriile online sunt cea mai noua forma de prezentare a acestui joc de noroc, iar valoarea premiilor variaza intre 100.000 $ si 10 milioane $.

De-a lungul vremii au existat multi castigatori de jackpot la LOTO, a caror viata s-a schimbat radical cand au devenit miliardari peste noapte. Iata cativa dintre acestia:

1. Irlandeza Dolores McNamara a castigat in 2005 suma de 171 milioane $ la loteria MegaMillions, dupa ce jackpot-ul fusese reportat timp de noua saptamani. Femeia inca detine titlul de cel mai bogat castigator la LOTO din Europa, pentru suma pe care a primit-o dupa ce i-au fost calculate taxele. Sansele de a castiga la aceasta loterie sunt de 1 la 76,275,360.

2. In 2002 americanul Andrew J. Whittaker Jr., din Virginia de Vest, a castigat 314.9 milioane $ la loteria Powerball, insa a ramas doar cu 114 milioane $ dupa calcularea taxelor.

Citeste si:
Castigatorul marelui premiu la Loto 6/49 si-a ridicat banii
Castigatorul marelui premiu...

3. Geraldine Williams a castigat la loteria MegaMillions 168 milioane $, dar suma care i-a revenit propriu-zis in urma achitarii taxelor a fost 117.6 milioane $.

4. MegaMillions i-a imbogatit si pe Harold si Helen Lerner din New Jersey, care, in 2005, s-au ales cu un jackpot de 117 milioane $, dupa calcularea taxelor. In schimb, Robert si Tayne Harris din Portal, Georgia, au obtinut 115 milioane $ cash dupa ce au platit statului restul sumei pana la 167 milioane $.

5. Cel mai mare castig disponibil la British National Lottery (40 de milioane $) a fost impartit in 1995 de Paul Maddison si Mark Gardiner. Cea mai batrana milionara a loteriei britanice a fost Gracie Vera Coulson, in varsta de 87 de ani cand a castigat 2,107,007 $, in 1999.

6. Irish National Lottery, infiintata in 1987 pentru a inlocui Irish Sweepstakes, care functiona inca din 1930, avea un jackpot garantat in valoare de 2 milioane EUR pentru fiecare dintre cele doua editii saptamanale. Cel mai mare jackpot al loteriei a fost de 29.7 milioane $, disponibil in iunie 2008, si a revenit unui sindicat format din 16 muncitori din Carlow. In 2007, irlandezii Paul si Helen Cunningham castigasera cea mai mare suma pentru un singur bilet - 16,2 milioane EUR.

Citeste si:
Un sucevean care a câștigat la LOTO a fost jefuit după ce a...
Un sucevean care a câștigat...

7. In anul 2007, premiul cel mare de la MegaMillions a fost impartit de doi americani, unul din New Jersey si unul din Georgia. Acest jackpot, castigat pe data de 6 martie, a fost cel mai mare din lume - 390 milioane $.

8. Jackpot-ul loteriei germane a revenit unei asistente medicale din North Rhine-Westphalia, in anul 2006 - 37.6 milioane EUR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.