Triangle este o constructie magnifica in forma de piramida, proiectata de genialii arhitecti Herzog & de Meuron.

Triangle este o constructie magnifica in forma de piramida, proiectata de genialii arhitecti Herzog & de Meuron.

Herzog & de Meuron sunt cunoscuti in lumea intreaga pentru Stadionul Olimpic din Beijing, dar si pentru ciudatul zgarie-nori 56 Leonard Street, care urmeaza a fi ridicat in Manhattan. Cel mai nou proiect semnat Herzog & de Meuron se numeste Triangle si este o piramida imensa cu privelisti de vis spre centrul Parisului.

Triangle va fi finalizata in 2014, in regiunea Porte de Versailles, Paris. Cladirea va avea peretii exteriori realizati numai din sticla, pentru a oferi oricui momente de relaxare privind locurile frumoase ale metropolei. Cu zone de acces rapid pe verticala sau pe orizontala, Triangle primeste in varful sau curiosii care vor sa vada lucrurile cat mai de sus (in sensul propriu al cuvantului). Accesul la etajele superioare va fi gratuit, acolo fiind amplasate zone deschise oricand publicului larg.

La parter, Triangle va avea restaurante si magazine. Pe masura ce se ridica de la sol, cladirea aduce cu o piramida egipteana, numai ca materialele utilizate sunt betonul, otelul si sticla. Aceasta forma nu lasa umbre deranjante pe celelalte constructii din jur si permite folosirea energiei solare pentru obtinerea curentului electric cu ajutorul panourilor cu celule fotovoltaice.

Oare ce mai urmeaza?

Sursa: plugin.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.