Daca nu stii inca unde ti-ai putea petrece o minivacanta de toamna sau chiar Revelionul, iti propunem sa vizitezi capitala Portugaliei, Lisabona.

Daca nu stii inca unde ti-ai putea petrece o minivacanta de toamna sau chiar Revelionul, iti propunem sa vizitezi capitala Portugaliei, Lisabona.

Aceasta mica tara a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori in lumea Imperiilor Coloniale in secolele al XV-lea si al XVI-lea, cand Lisabona, port la Atlantic, a cunoscut o perioada de aur in detrimentul celorlate orase – porturi europene, cum ar fi Venetia sau Genova. Importanta sa comerciala precum si frumusetea cadrului natural au reprezentat motive suficiente pentru o dezvoltare arhitecturala splendida, care poate fi admirata si astazi.

Lisabona este nu este un oras foarte aglomerat pentru ca suprafata sa este destul de mare - circa 90 de kilometri patrati, iar numarul locuitorilor ajunge la aproximativ 565.000. Foarte multi oameni prefera sa locuiasca in apropierea orasului, in zona metropolitana. Aici numarul locuitorilor ajunge la aproximativ 3,8 milioane.

Excursiile in Lisabona sunt foarte interesante, dar multe obiective atractive se pot vizita si in afara orasului. La o distanta de aproximativ 110 km de Lisabona se afla localitatea Fatima, un important loc de pelerinaj, devenit celebru si ca urmare a marturisirilor despre aparitiile Fecioarei Maria. Manastirea Batalha este cel mai important obiectiv din aceasta localitate. Transportul pana in Fatima nu este foarte scump. Daca alegi sa te deplasezi cu trenul, vei ajunge aici in doar 50 de minute, pentru suma de 23 de euro. Daca alegi sa te deplasezi cu autocarul, vei ajunge in Fatima in aproximativ 1 ora si jumatate, iar pretul unui bilet este de 18 euro pentru o persoana.

Merita precizat ca manastirea Batalha, construita in stil gotic, dateaza din secolul al XIV-lea si face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983.

Revenind la Lisabona, trebuie mentionat ca acesta s-a aflat sub ocupare romana din anul 205 i.Hr. Astfel, in capitala Portugaliei se pot vizita mai multe obiective istorice, precum statuia primului rege care a cucerit orasul dupa invazia maurilor, Afonso Henriques. Un alt obiectiv important este Piata Centrala, Rossio Lisboa, care gazduieste una dintre cele mai frumoase statui din oras.

Citeste si:
Bilete de intrare gratuite la meciul Dinamo Kiev - Sporting...
Bilete de intrare gratuite la...

Castelul Sao Jorge este o adevarata fortareata care se impune la varsarea raului Tagus in ocean. Acest lucru face ca din castel sa se poate observa orice miscare din apropierea tarmului si chiar mai departe, ceea ce face din Sao Jorge un obiectiv foarte greu de cucerit.

Turnul Belem, dar si statuia regelui Jose I sunt adevarate opera arhitecturale care nu pot lipsi din itinerarul tau.

Preturile ofertelor turistice din Romania includ diferite facilitati. Daca preferi o vacanta organizata sub forma de pachet al unei agentii de turism, afla ca pentru un sejur de 2 persoane va trebui sa scoti din buzunar aproximativ 800 de euro, pret care include cazarea cu micul dejun, dar si biletele de avion.

Daca nu ai o saptamana intreaga la dispozitie si esti nevoit sa alegi o vacanta de week-end prelungit (weekend plus zilele de vineri si luni), trebuie sa stii ca vei plati in jur de 400 de euro pentru 2 persoane. Acest tip de pachet include, optional, si inchirierea unei masini in Lisabona, pentru a te putea deplasa in imprejurimi.

Citeste si:
Cele mai romantice locuri din lume
Cele mai romantice locuri din...

Hotelurile nu sunt scumpe in acest oras, decat daca alegi varianta de a vizita singur Lisabona. In acest caz, pentru cazarea la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus si alte facilitati precum acces la internet, parcare si deplasare pana la aeroport cu masina, vei cheltui intre 50 si 75 de euro pe noapte. Mai multe detalii, aici si aici.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.