Hollywood-ul sfideaza toate regulile care se aplica cetateanului de rand pe piata muncii, investind sume enorme pentru a scoate profit din imaginea unor celebritati consacrate si mai putin din efortul lor.

Dupa munca si rasplata! Sa fii platit conform efortului pe care il depui este normal. Sa fii platit prost pentru munca pe care o depui, a devenit acceptabil, chiar daca este anormal. Dar sa fii platit cu mult mai mult decat meriti este deja o minunatie pentru societatea in care traim.

Totusi, Hollywood-ul se dezice de toate regulile care se aplica cetateanului de rand pe piata muncii, investind sume enorme pentru a scoate profit din imaginea unor celebritati consacrate si mai putin din efortul lor. Chiar si asa, se pare ca din aceste colaborari ies in castig doar starurile. Pentru fiecare dolar incasat de un film, actorii sunt platiti dublu sau triplu. Va prezentam 10 actori supraevaluati, rasplatiti cu onorarii exorbitante... pentru simplul fapt ca sunt celebri.

Nicole Kidman a fost cea mai bine platita actrita in 2006 si continua sa se afle printre actorii cu cele mai mari venituri. Salariul mediu pentru un film in care joaca, oricat de mica ar fi contributia ei in respectiva productie, este de 17 milioane de dolari. Pentru efortul "suprem" despus intr-un clip de trei minute realizat pentru parfumul Chanel “No. 5″, in regia lui Baz Luhrman, Nicole Kidman a primit un cec de 3,8 milioane de dolari. In 2007, actrita a primit 15 milioane de dolari pentru productia "Golden Compass". In plus, performanta ei a adus studiourilor 8 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit pentru ultimele sale trei filme.

Tom Cruise are in prezent o avere de peste 250 de milioane de euro si se incadreaza lejer in categoria celor care primesc multi bani pentru nimic. Pe langa contractele de milioane de euro pentru diverse roluri, aparitii sau publicitate, Tom Cruise incaseaza cateva milioane bune si din comisioanele din vanzari. Fostul sot al lui Kidman a adus companiei producatoare doar 4 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit, in principal din cauza esecului inregistrat de filmul sau de anul trecut, "Leii mor pentru miei".

Will Ferrel, care a castigat 31 de milioane de euro in ultimul an, intra in topul actorilor supraevaluati. Va intrebati cam ce salariu are Will Ferrel? Pentru "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" (2006) actorul a incasat 20 de milioane de dolari. Tot atat a castigat si pentru rolul din "Bewitched" si "Kicking&Screaming" si doar 7 milioane de dolari pentru "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy". Asta doar daca ne limitam la sumele primate pentru doar 4 filme din cele peste 30 de productii ale sale.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Proprietarul unei insule, Nicolas Cage mai detine trei castele si 14 imobile in 5 tari diferite. Cum e posibil? Actorul castiga dintr-un foc 15 milioane de dolari pentru un rol. Prin urmare, faptul ca a fost pradat de hoti sau ca este certat cu FISC-ul pentru cateva sute de mii de euro, nu inseamna nimic pentu el.

Jennifer Lopez
are o avere de peste 110 milioane de euro si incaseaza pentru un film cel putin 10 milioane de euro, chiar daca nu exceleaza la capitolul performante actoricesti. Sa nu uitam ca filmul "Gigli" (2003), in care a jucat alaturi de Ben Affleck, a fost un adevarat esec de box-office, incasarile acestuia nereusind sa acopere nici macar costurile de productie. Salariul ei include insa si veniturile din muzica, propria linie de parfumuri, emisiunile televizate si un restaurant.

Jim Carrey
este prima vedeta care a fost platita cu 20 de milioane de dolari pentru un rol intr-un film. Pana in prezent, insa, salariul actorului a mai crescut cu 10 milioane de dolari. Cu toate acestea, abia daca scoate 8 dolari pentru fiecare dolar pe care il primeste.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Jennifer Garner a inceput cu un rol de 3 milioane de dolari si acum se afla pe locul 70 in topul celor mai bine platite femei, cu o avere de cateva zeci de milioane de dolari, iar asta fara prea mult efort.

In aceeasi situatie se afla actritele Drew Barrymore si Cate Blanchett, care primesc si ele zeci de milione de dolari pentru un film, fiind platite cu mult mai mult decat ar merita, potrivit incasarilor pe care le aduc din respectivele productii.

Russel Crowe se afla pe lista noastra, pentru "performanta" de a incasa abia 5 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit in urma filmarilor la "Master&Commander" si "Cinderella Man".

Sursa imagini: skins.be

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.