In ceea ce priveste inovatiile arhitecturale, traim intr-un secol nebun.

In ceea ce priveste inovatiile arhitecturale, traim intr-un secol nebun. Design-ul complex, mix-ul de stiluri si diversitatea liniilor caracterizeaza tot mai multe constructii, care uneori par sa sfideze legile gravitatiei. Astfel, arhitectii zilelor noastre se intrec in cele mai bizare si fascinante concepte de cladiri. Noi iti prezentam cateva dintre proiectele extravagante ale lumii, care ne-au atras atentia in mod special.

Primul zgarie-nori care isi roteste etajele este de departe cea mai ambitioasa constructie. Rotating Tower, un proiect de proportii realizat de arhitectul italian David Fisher, va fi construit in Dubai si va oferi locuitorilor sai luxul de a-si schimba panorama cu ajutorul unei simple comenzi vocale. Cladirea va avea 80 de etaje si va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2010.

Pentru a vedea imaginea, click aici.

Una dintre cele mai interesante constructii este cea realizata in Austria, Hundertwasser‘s House. Aceasta cladire contine 50 de apartamente, construite intre anii 1982 si 1985. Ceea ce o face speciala este faptul ca nu include absolut nicio line dreapta si, mai mult decat atat, totul pare asimetric.

Pentru a vedea imaginea, click aici.

Upside-Down House este un proiect arhitectural polonez si reprezinta o atractie turistica foarte importanta in zona Montana Szymbark. Casa este construita invers, reprezentand un monument si totodata o critica adusa Epocii Comuniste.

Pentru a vedea imaginea, click aici.

O alta constructie interesanta este Toilet House din Coreea. Construita de World Toilet Association, casa reprezinta un WC imens care poate sa gazduiasca cateva sute de oameni. Proiectul a fost realizat in semn de protest pentru cei peste 2 miliarde de oameni care nu beneficiaza de conditii sanitare decente.

Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...

Pentru a vedea imaginea, click aici.

“Casa pe bat”, asa cum a fost denumita, reprezinta ideea unui australian care a ridicat aceasta constructie in ocean. Insa casa poate fi ridicata oriunde: in padure, pe strada, pe un lac sau chiar peste o sosea.

Pentru a vedea imaginea, click aici.

Bubble House
sau reprezentarea arhitecturala a designer-ului Pierre Cardin, reprezinta doar o demonstratie de arta contemporana. Casa nu este locuita, ci este folosita in mare parte pentru filmari sau pentru sesiuni foto.

Pentru a vedea imaginea, click aici.

The Broken Column House este probabil una dintre cele mai interesante incercari de a iesi din cotidian. François Nicolas Henri Racine de Monville, un nobil francez, a construit si a locuit in aceasta casa imediat dupa Revolutia Franceza .

Pentru a vedea imaginea, click aici.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Articol de Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.