In Capitala exista aproximativ 40 de parcuri amenajate.

Daca te intrebi unde este verdeata in Bucuresti sau de ce nu avem mai multe spatii de agrement, afla ca in Capitala exista aproximativ 40 de parcuri. E drept, comparativ cu Parisul, unde gasim cateva sute de astfel de oaze pentru relaxare, Bucurestiul este inca deficitar la acest capitol.

Iata cateva dintre parcurile amenajate, in care te poti relaxa in zilele toride de vara.

Probabil unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Bucuresti este Gradina Cismigiu. Acesta este si cel mai vechi parc din Bucuresti, intins pe aproximativ 16 hectare si marginit de doua dintre cele mai importante artere din Bucuresti: Bulevardul Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. Istoria parcului in se contureaza in jurul anului 1770, cand domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti, amenajeaza doua cismele. Balta aparuta aici devenise un focar de infectie. In apropiere avea casa seful cismelelor din Bucuresti, iar cu timpul balta a fost numita “cismigiul cel mare” si apoi “balta cismiugiului”. In 1830 generalul Pavel Kiseleff dispune amenajarea baltii intr-un lac si apoi intr-o gradina.

Cel mai mare parc din Bucuresti este fara doar si poate Parcul Herastrau. Construit in anul 1936 a purtat si numele de Parcul Carol al II-lea. In anul 1930 in zona parcului se afla o mlastina imensa care a fost ocupata odata cu amenjarea spatiului.

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti este si portiunea de verdeata din fata Casei Presei - Parcul Kiseleff. Istoria parcului a inceput in anul 1832, cand a fost construita soseaua Kiseleff. In acest moment parcul se intinde pe o suprafata de aproximativ 32.000 de metri patrati si detine o colectie impresionanta de busturi ale unor personalitati celebre.

Parcul Carol I este amplasat langa cea mai veche gara din Bucuresti, Filaret. Parcul Carol este amplasat in sectorul 4, a fost amenajat intre anii 1900 si 1906 si inaugurat in cinstea aniversarii a 40 de ani de domnie a celui mai iubit rege al Romaniei. Suprafata initiala a parcului a fost de 36 ha, iar pe 2 ha din aceasta a fost amenajat un mic lac de agrement. Parcul este caracterizat de un stil mixt, cu o latura peisagistica dominanta, vegetatia fiind amplasata în jurul Aleii Centrale - construita in stil geometric. La amenajarea parcului au fost folosite 4.206 de arbori mari, 5.983 de arbori coniferi, 48.215 de arbusti precum si numeroase plante si flori. In interiorul parcului au fost construite Arenele Romane, un complex destinat spectacolelor in aer liber, si o moschee in apropierea lacului de agrement.

Citeste si:
Galațiul, „Orașul lui Moș Crăciun”. Calendar eveniment
Galațiul, „Orașul lui Moș...

Parcul Tineretului este situat in partea de sud a Capitalei, la mica distanta de zona denumita „Valea Plangerii”. Are suprafata de circa 80 ha, iar amenajarea sa a inceput in 1965. In cuprinsul parcului a fost amplasata Sala Ioan Kunst Ghermanescu (noua denumire a Salii Polivalente), destinata unor actiuni culturale si competitiilor sportive.

Pe intreaga suprafata a Bucurestiului se mai afla aproximativ 35 de parcuri, intre care Parcul National Bucuresti, Parcul Drumul Taberei, Parcul Tei si parcul Circului de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.