Unele sunt foarte atractive din punct de vedere al graficii, altele sunt tari la capitolul game play. Toate sunt consacrate si se afla in topul celor mai populare jocuri pentru PC.

Unele sunt foarte atractive din punct de vedere al graficii, altele sunt tari la capitolul game play. Toate sunt consacrate si se afla in topul celor mai populare jocuri pentru PC. Desi cateva dintre aceste jocuri au aparut cu mai bine de 10 ani in urma, se afla inca printre preferintele cunoscatorilor, iar gamerii stiu de ce... !

15. Battlezone

Gen: Sci-Fi Real-Time Strategy
Data lansarii: 8 septembrie 1999

Daca vrei sa afli cum ar fi fost purtat Razboiul Rece in spatiul extraterestru, Battlezone este campul de lupta ideal. Poti juca fie de partea sovieticilor, fie de partea americanilor, poti comanda si crea peste 30 de unitati: tancuri antigravitationale, walkers, turnuri intarite cu mitraliere, cazarmi si recyclers. Toate acestea in timp ce participi la lupta din interiorul propriului vehicul. Ceea e face Battlezone un joc special, este modul in care imbina adrenalina jocurilor first-person action cu strategia si resursele de tip Red Alert.

14. Chessmaster 5500

Gen: Action
Data lansarii: 31 octombrie 1997

Singurul lucru rau pe care l-ai putea spune despre Chessmaster este ca nu iti doresti sa il cumperi, dar asta pentru ca... deja ai Chessmaster 5500.

13. Half-Life

Gen: Sci-Fi First-Person Shooter
Data lansarii: 31 octombrie 1998

Acest joc se apropie cel mai mult de un concept revolutionar pentru categoria sa. Half-Life creeaza o lume foarte apropiata de cea reala, in care ofera posibilitatea userului sa controleze in totalitate fiecare pas pe care il face. Desi a aparut in urma cu 10 ani, Half-Life inca face ravagii atat in calculatoarele personale, cat si in salile de internet.

12. NASCAR Racing 3

Gen: Stock Car Racing
Data lansarii: 31 august 1999

Probabil cea mai reusita simulare de racing din lume! In cazul acestui joc, avem de toate: actiune mai fierbinte decat un pui la rotisor, grafica cool si adrenalina pe toata linia. Dezavantajul ar fi usoara discrepanta intre cronometrarea afisata pe ecran si timpul efectiv de parcurgere a pistei.

Citeste si:
GAMING: TOP 10 Jocuri sangeroase pentru barbati
GAMING: TOP 10 Jocuri...

11. FreeSpace 2

Gen: Space Combat Sim
Data lansarii: 30 septembrie 1999

Este unul dintre cele mai reusite jocuri de acest gen si putea candida lejer pentru cel mai bun PC Game al anului. Incepand cu 1998, s-au facut o serie de modificari in ceea ce priveste jocurile de tip simulari spatiale. Astfel, Particle Systems a lansat Independence War, iar Volition a creat Freespace, descendentul celui dintai. Daca primul reprezenta un concept original cu design si sistem complexe, Freespace a venit cu o interfata inovatoare si desi a reusit canibalizarea elementelor traditionale ale genului, ramane o simulare clasica.

10. Unreal Tournament 2004

Gen: Sci-Fi First-Person Shooter
Data lansarii
: 16 martie 2004

Niciunul dintre jocurile multiplayer de actiune nu are atat de multe de oferit. Prima serie a jocului a fost lansata in 1999 si inca de atunci s-a dovedit a fi un concept interesant din toate punctele de vedere. Cum probabil va imaginati, versiunea din 2004 Unreal Tournament este mult mai performanta si atractiva, avand o gama larga de harti si modele. Desi exista 10 metode de joc, assault si onslaught sunt de departe cele mai incitante.

Citeste si:
Sindicatul Europol: Primarii se grăbesc să copieze noua grafică a...
Sindicatul Europol: Primarii...

9. Civilization IV

Gen: Historic Turn-Based Strategy
Data lansarii: 25 octombrie 2005

Prin intermediul acestui joc ai ocazia sa fii... Dumnezeu pentru o zi! Poti controla dezvoltarea unei intregi civilizatii, mult mai rapid si mai clar, gratie acestei versiuni a jocului. Toate noptile nedormite si starea permanenta de beatitudine se vor datora sau vor fi cauzate, dupa caz, de acest joc. Daca esti familiarizat cu seriile anterioare, stii deja ca aveai ocazia sa intri in posturile unor conducatori, al caror scop era sa puna stapanire pe cat mai multe zone ale Globului, in diferite perioade ale istoriei. Odata cu aceasta serie, totul devine mai captivant, pentru ca tu sa ai parte de aventurile vietii tale... virtuale.

8. Grand Prix II

Gen: Formula One Racing
Data lansarii: 30 iunie 1996

De la grafica exceptionala pana la modelele auto inovatoare, acest joc impune cu siguranta noi standarde la categoria sa, dar nu numai. Precizia miscarilor si viteza cu care ai ocazia sa circuli pe pista virtuala, reinventeaza implicit notiunea de accident, conducandu-te intr-o dimensiune cu totul inedita pe masura ce te rotesti si esti proiectat in aer.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

7. Command & Conquer: Red Alert

Gen: Sci-Fi Real-Time Strategy
Data lansarii: 31 octombrie 1996

Acest gen de jocuri sunt victime ale propriului succes. Acest lucru se stie, iar repercusiunile se pot anticipa: producatorii au incercat sa reinventeze tot timpul aceasta formula, insa multi nu au reusit decat sa isi inscrie produsele la categoria "copycat". Odata cu initiativa campaniei Westwood Studios, lucrurile au luat o noua turnura. Red Alert are pedigree de campion si premise pe masura: Albert Einstein aplica propria teorie a relativitatii, calatoreste in timp pentru a impiedica venirea lui Hitler la putere si reuseste. Germania Nazista nu se concretizeaza ca atare, insa Alerta Rosie continua: Stalin porneste razboiul impotriva Vestului, iar teroarea se dezlantuie.

6. Unreal Tournament

Gen: Sci-Fi First-Person Shooter
Data lansarii: 25 octombrie 2000

Citeste si:
Cumpărături în rate online vs. offline: care este diferența?
Cumpărături în rate online...

Este cel mai complet First-Person Shooter disponibil. Desi Unreal a atras multe priviri gratie continutului sau inovator pentru acea vreme, versiunea singleplayer este mult mai reusita decat cea multiplayer si iti ofera posibilitatea de a te familiariza cu toate metodele de joc existente.

5. World of Warcraft

Gen: Fantasy Online Role-Playing
Data lansarii: 23 noiembrie 2004

Acesta este jocul de role-playing pe care ar trebui sa il joci, indiferent de personajul in postura caruia alegi sa intri. Desi jocurile multiplyer de tip role-playing exista de ceva vreme pe piata, a fost nevoie de mai mult timp pentru a deveni populare. World of Warcraft a adunat tot ce este mai bun de la categoria sa si poate oferi gamerilor o experienta unica.

4. World in Conflict

Gen: Real-Time Strategy
Data lansarii: 18 septembrie 2007

World in Conflict te intoarce in timp, in anul 1989, pe vremea unui razboi fictiv dintre S.U.A., NATO si Uniunea Sovietica. Cei care si-au petrecut copilaria in timpul Razboiului Rece, stiu ce a insemnat teama permanenta de a nu fi anihilati in urma unui conflict nuclear. Acest Real-Time Strategyiti ofera posibilitatea de a vedea cum ar fi aratat lumea daca s-ar fi schimbat cursul unor evenimente.

3. The Orange Box

Gen: Sci-Fi First-Person Shooter
Data lansarii: 10 octombrie 2007

The Orange Box include originalul Half Life 2, episoadele 1 si 2, Team Fortress 2 si un single-player aditional, numit Portal.

2. Crysis

Gen: Sci-Fi First-Person Shooter
Data lansarii: 13 noiembrie 2007

Daca esti pasionat de filmele cu extraterestri, acest joc este pentru tine. Crysis iti pune la dispozitie o lume amenintata de invazia extraterestrilor, pe care oamenii se lupta sa o anihileze.

1. Diablo

Gen: Action Role-Playing
Data lansarii: 30 noiembrie 1996

Este unul dintre cele mai bune jocuri create in ultimii ani si ar trebui sa il testezi macar o data.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.