Cum arata o chitara de lux si ce are in plus fata de alte instrumente de gen?

V-ati intrebat vreodata cum arata o chitara exclusivista si ce are in plus fata de alte instrumente de gen? Daca in ceea ce priveste vioarele culmea luxului inseamna Stradivarius, exista oare si un “Stradivarius” al chitarelor? Acel instrument pe care orice chitarist si-ar dori sa il atinga macar odata…

Cele mai sofisticate chitare din lume sunt create sub cupola “Manne”. Denumirea nu ne-a sunat tocmai cunoscuta, ceea ce ne-a determinat sa cautam mai multe informatii… Chiar daca acest tip de chitare nu sunt neaparat mediatizate, in cercurile de chitaristi avizati se discuta fara indoiala despre ele.

Despre Manne

Manne Guitars si-a inceput activitatea in anul 1987. In comparatie cu producatorii clasici de chitare, precum Fender sau Gibson, aparuti cu multe zeci de ani inainte ca proiectul Manne sa existe macar in imaginatia cuiva, acesta nu are tocmai o istorie bogata in spate. Compania italiana a fost infiintata de Andrea Ballarin in Schio, in nord-estul Italiei. Acesta este unul dintre cele mai “creative” districte ale regiunii venetiene, cele mai bune obiecte lucrate manual provenind de aici.

Locatia speciala, tehnologia ultramoderna si ideile creative ale celor care lucreaza aici s-au imbinat cu succes pentru a scoate pe piata un produs de calitate superioara. Insa, asemenea oricarui artist, ei nu sunt multumiti niciodata cu ceea ce creeaza si incearca mereu sa depaseasca standardele initiale. Deviza Manne este: “Intotdeuna se poate si mai bine”.

Succesul Manne

Manne este de fapt porecla pe care intemeietorul afacerii a primit-o in copilarie, ca urmare a faptului ca alerga foarte repede. Alerga atat de repede, incat a inceput sa fie comparat cu Pietro Mannea, un celebru atlet italian al vremii.

In anul 1986 Manne si-a incheiat studiile tehnice si a inceput sa lucreze in vanzari. Acest lucru a durat pana in ziua in care a cunoscut un tanar basist. El i-a dezvaluit lui Manne ca se ocupa cu confectionarea chitarelor-bass. Manne a fost fascinat de aceasta arta si a inceput sa il ajute. Pana la sfarsitul anului cei doi au vandut nu mai putin de 20 de chitare-bass si mai aveau comanda de inca 10 modele. O evolutie semnificativa fata de momentul in care basistul se ocupa singur de afacere: reusise sa vanda doar 6 chitare in 4 ani. Astfel, a luat nastere o afacere 50 – 50 pentru cei doi.

Citeste si:
Oana Zavoranu a renunțat la petrecerile de lux de Revelion. De ce a...
Oana Zavoranu a renunțat la...

In luna decembrie a aceluiasi an, cand Manne se gandea ca are ocazia sa puna la punct o afacere complexa din ceea ce incepuse alaturi de asociatul sau, a descoperit ca acesta disparuse. Manne nu renunta insa la visul sau si continua singur afacerea. Astfel, la data de 7 ianuarie 1987, un nou producator de instrumente cu corzi este insemnat in mod oficial: “Manne Guitars”.

Inceputul a fost greu, dar dupa realizarea pimelor doua prototipuri, cunoscatorii si-au dat seama ca Manne va deveni in scurt timp unul dintre cei mai importanti producatori de chitare. Astazi, chitarele Manne se afla in posesia celor mai mari nume ale scenei. De la muzica rock la Doom Metal, cei care au onoarea de a canta pe aceste chitare sunt putini. Acest lucru se intampla pentru ca instrumentele sunt produse integral manual si sunt personalizate individual. Daca ai o chiatara Manne, poti fi sigur ca nimeni in lume nu mai este ca tine.

Numarul de serie

Citeste si:
Află ultimele trenduri din comerțul online: Specialiști de top vin...
Află ultimele trenduri din...

Garantia de unicat a chitarelor este data de un numar de serie fomat din: an (2 cifre) – luna (2 cifre) – numarul instrumentului creat in anul acela (3 cifre).

Designul chitarelor Manne se bazeaza pe idei originale, multa pasiune a celor care le creeaza si cat mai putin accent pe partea de circuite. Sunetul instrumentelor trebuie sa fie cat mai bun. Manne nu produce foarte multe chitare anual, astfel ca preturile fiecarui produs sunt pe masura valorii lor. Insa atunci cand iti doresti cu adevarat sa fii unic, nu te uiti prea mult la bani...

Autor: Andrei Dutulescu

Sursa imagini: manne.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.