Costumul pe care il porti reprezinta cartea ta de vizita.

Costumul pe care un barbat il poarta reprezinta cartea sa de vizita. Pentru ca prima impresie este esentiala in dezvoltarea unei viitoare relatii - personale sau profesionale, punem foarte mare accent pe modul in care ne imbracam.

Design-ul standard al costumelor barbatesti asa cum le stim astazi a evoluat de-a lungul timpului, destul de lent. Perioada de glorie a acestei evolutii a avut loc intre secolele al XII-lea si al XIV-lea, fiind inspirata de tinutele purtate la curtile regale.

Desi in Evul Mediu hainele aveau rolul de a ascunde pielea si nu se acorda prea mare importanta aspectului fizic, acest lucru s-a schimbat odata cu Renasterea. In timpul Renasterii hainele trebuiau sa fie placute vederii si in acelasi timp sa evidentieze anumite calitati fizice ale celor care le purtau.

La prima vedere, costumul nu prezinta un grad foarte mare de individualizare pentru cel care il imbraca, dar ii poate pune in valoare anumite aspecte sau ii poate ascunde defectele, in functie de model, marime si culoare.

Costumul clasic este o tinuta pentru... domni. Chiar daca vei purta sacou in combinatie cu tricou din bumbac si jeans, nu inseamna ca esti imbracat elegant. Conceptul de “costum” presupune 2 sau 3 elemente fabricate de acelasi producator: pantaloni si sacou sau pantaloni, vesta si sacou. Lipsa oricaruia dintre acestea este echivalenta cu abordarea unui stil diferit de cel “oficial”.

Sacoul se poate purta pe tot parcursul zilei, intrucat nu este o piesa vestimentara rezervata doar ocaziilor speciale sau evenimentelor. Chiar daca astazi costumele nu mai sunt “la moda”, piata de profil nu va disparea niciodata atat timp cat publicul tinta este specializat, format dintr-o clientela fidela, al carei stil de viata este bazat pe acest tip de imbracaminte.

Si costumele, ca orice alt produs adresat unor consumatori orientati spre piata de lux, au dezvoltat o nisa exclusivista. Intr-un top al celor mai scumpe costume care se produc la ora actuala, gasim produse ale caror preturi nu sunt accesibile oricui:

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

1. 6000 $: Brioni este o casa de moda de lux, fondata in anul 1945. Inca de la inceput acestia au avut un target exclusivist, produsele lor adresandu-se oamenilor foarte bogati din Europa.

2. 5800 $: Kiton este o companie fondata in anul 1968 la Napoli, Italia, de Ciro Paone.

3. 4200 $: Canali este de asemenea un nume cu traditie. Fondata in anul 1934 de fratii Giovanni si Giacomo Canali, compania produce accesorii vestimentare de calitate inalta.

Printre designerii care creeaza costume al caror pret este mai “accesibil”, adica sub 4000 $, se numara: Bottega Veneta: 3800 $, Giorgio Armani: 3595 $, Ralph Lauren: 3295 $, Oxxford Clothes: 3000 $, Jay Kos: 2800 $, si Issey Miyake: 2800 $.

Acestea sunt considerate cele mai scumpe costume "de serie" din lume, insa exista piese vestimentare de acest tip care pot ajunge la preturi exorbitante. Vorbim despre cele facute la comanda si personalizate de diverse case de moda, in functie de cerintele mai mult sau mai putin pretentioase ale clientilor. In cazul in care vrei cu adevarat sa porti ceva unic, trebuie sa te adresezi unui designer cu renume si in scurt timp poti purta chiar si un costum cu aplicatii din pietre sau metale pretioase. Dar pentru ca luxul se tine cu costuri ridicate, suma pe care o vei plati va fi cu siguranta pe masura calitatii unui costum unicat.

Citeste si:
Oana Zavoranu a renunțat la petrecerile de lux de Revelion. De ce a...
Oana Zavoranu a renunțat la...

Autor: Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.