Vodca a castigat popularitate si pentru ca reprezinta ingredientul de baza pentru aproape orice reteta de cocktail.

Vodca este o spirtoasa foarte cunoscuta in toata lumea. Aceasta a castigat popularitate mai ales datorita faptului ca reprezinta baza celor mai multe retete de cocktail. O vodca de calitate reuseste sa „scoata” toate aromele din produsele cu care este imbinata, pentru a satisface pe deplin simturile celui care o savureaza. Nu degeaba termenul „vodka” se traduce in ruseste prin expresia „apa vietii”.

Despre vodca

Din nefericire nu toate sortimentele de vodca respecta mereu retetele traditionale, astfel ca se diferentiaza mai multe tipuri de vodca, pe care "specialistii" stiu sa le eticheteze drept calitative sau nu. Atunci cand degusti aceasta spirtoasa, trebuie sa tii cont de trei criterii de baza, valabile in cazul oricarui sortiment alcoolic: aspectul, mirosul si gustul.

Vodca se consuma rece ca gheata, pentru ca datorita vascozitatii crescute sa curga precum uleiul din sticla. In ceea ce priveste aspectul, transparenta si claritatea bauturii sunt esentiale - vodca de calitate nu trebuie sa aiba nuante verzui sau galbene si trebuie sa fie lipsita de impuritati.

O vodca buna nu deranjeaza niciodata simul olfactiv, ci il imbie cu aroma sa dulceaga, in care se impleteste mirosul graului. Vodca de calitate indoielnica va mirosi foarte puternic a alcool medicinal sau chiar a alcool etilic.

Cea mai scumpa vodca din lume

Cea mai scumpa sticla cu vodca din lume nu este, asa cum am crede, fabricata in Rusia, ci este produsa de Blackwood Distillers in Scotia si se numeste Diva Preminum Vodka si. Pretul unei astfel de sticle variaza intre 100 $ si 1 milion $ (750 ml), in functie de gramaj.

Pretul se explica mai mult prin politica de marketing pe care o aplica producatorul scotian. Targetul este extrem de limitat, aceasta bautura "speciala" fiind destinata desigur unor clienti deosebiti. Produsul premium si-a propus sa impresioneze chiar si cei mai duri critici, atat prin continut cat si prin design. Acesta din urma combina „apa vietii” cu un halou care contine pietre semipretioase si nestemate.

O sticla standard contine 64 de cristale de zirconiu, insa aspectul poate fi personalizat in functie de preferintele clientilor, ajungandu-se pana la 72 de cristale Swarovski. Proprietarul unui lant hotelier a cerut sa i se puna la dispozitie un numar de sticle cu Diva, realizate in stilul unic scotian. Provocarea a fost acceptata si s-a realizat o serie limitata, pentru care s-a utilizat zirconiu cubic.

Fiecare sticla se realizeaza la comanda, manual, neexistand duplicate ale unui model. Asadar, cumparatorii excentrici, cu dare de mana, au ocazia sa posede cel putin un lucru care ii individualizeaza: o sticla cu Vodca Diva Premium.

Diva se distinge pentru ca este o vodca cu atitudine, obtinuta prin tripa distilare si realizata cu cea mai buna apa de izvor. Pentru purificare este utilizat cel mai bun carbune Nordic si pentru ca totul sa fie ca la carte, bautura este in cele din urma filtrata prin praf extrafin de diamant. Acest lucru ii asigura o puritate de 0.5 microni, valoare la care foarte putine marci de vodca de lux reusesc sa ajunga.

Diva Vodka a primit numeroase aprecieri internationale, in cadrul World Spirits Festival in Austria si la San Francisco Spirits Competition.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.