Au fost facute nominalizarile pentru premiile Golden Globe 2007.

Au fost facute nominalizarile pentru premiile Golden Globe 2007. Acum trebuie doar sa aflam care sunt castigatorii din acest an. Lupta se poarta intre cele mai bune filme din 2007, pentru ca doar unuia dintre ele sa ii fie acordat marele premiu.

Nominalizarile pentru “Cel mai bun film al anului”:

1. American gangster

Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) si traficicantul de droguri Frank Lucas (Denzel Washington), duc razboiul dintre politie si mafie la un alt nivel. Ambele personaje au caractere puternice si duc o lupta personala unul cu celalat, insa totul se desfasoara sub un cod nescris al onoarei, indiferent de ce parte a legii se afla.

In roluri secundare: Ruby Dee, Chiwetel Ejiofor, Cuba Gooding J.R., Josh Brolin, Ted Levine, Armand Assante.

2. Atonement

Filmul se bazeaza pe romanul lui Ian McEwan si prezinta o poveste de dragoste care se intinde pe mai bine de 10 ani. Intriga filmului este reprezentata de o acuzatie de crima facuta de o fetita in varsta de 13 ani. Dupa anii petrecuti in inchisoare Robbie va face tot posibilul a isi recupereze viata pierduta...

3. Eastern Promises

Personajul central al filmului este Nikolai (Viggo Mortensen), un cunoscut lider al unei grupari a crimei organizate din Londra. Problemele acestuia apar in momentul in care Anna (Naomi Watts) gaseste dovezi care pot fi periculoase pentru securitatea grupului. De aici incepe un val de crime si razbunari.

4. The Great Debaters

Cu Denzel Washington in rolul profesorului Melvin Tolson, filmul prezinta povestea reala a acestuia. Profesor al colegiului Wiley din Texas, Tolson isi ambitioneaza elevii sa participe la un concurs de dezbatere. In finala, acestia se confrunta cu colegii de la Harvard.

5. Michael Clayton

Filmul reprezinta povestea unui avocat de succes foarte cunoascut pentru implicarea intr-un numar mare de cazuri despre diverse scandaluri. Acesta reusea mereu sa isi scoata clientii nevinovati, indiferent de riscuri si costuri. Dupa ce primeste un dosar foarte important in care avea de ales intre posibilitatea de a salva viata multor oameni nevinovati si bani, apare dilema: sa faca informatiile publice cu orice pret, chiar si acela de a-si pierde viata?

6. No Country For Old Men

Bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Cormac McCarthy, filmul se concentreaza pe povestea a trei personaje. Un simplu vanator gaseste o geana cu bani, care in loc sa il imbogateasca asa cum ar fi crezut, ii va crea multe probleme, pentru ca geanta este cautata atat de politistul Tom Bell, cat si de Anton, un recuperator nemilos.

7. There Will Be Blood

Se prezinta o imagine a Americii de la sfarsitul secolului XX, dupa ce pe teritoriul unui mic orasel este gasita o rzerva foarte mare de petrol, care brusc devine un punct de atractie pentru aventurieri. Filmul este o poveste despre familie, lacomie, religie si petrol, in care se descrie una dintre cele mai interesante perioade din istoria Statelor Unite.

Nominalizarile pentru “Cel mai bun actor”:

1. George Clooney - Michael Clayton
2. Daniel Day-Lewis - There will be blood
3. James McAvoy - Atonement
4. Viggo Mortensten - Eastern Promises
5. Denzel Washington - American Gangster

Nominalizarile pentru “Cea mai buna actrita”:

1. Cate Blanchett - Elisabeth: The Golden Age
2. Julie Christie - Away From Her
3. Jodie Foster - The Brave Heart
4. Angelina Jolie - A Mighty Heart
5. Keira Knightley - Atonement

Golden Globe Awards reprezinta o ceremonie anuala din Statele Unite in cadrul careia se ofera premii pentru diverse productii cinematografice si programe de televiziune. Desfasurata pentru prima data in 1944 sub forma unui eveniment dedicat strangerii de fonduri sustinut de HFPA (Hollywood Foreign Press Association), Golden Globe Awards este una dintre cele mai importante ceremonii din industria cinematografica, alaturi de Oscar si Screen Actors Guild Awards.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.