Acest site a reusit sa atraga aproximativ 8 milioane de useri, in timp ce tranzactiile economice in Second Life se ridica la 2 milioane de dolari pe zi.

Oricine isi poate crea indentitatea pe care o doreste cu ajutorul unui calculator conectat la internet. Un fenomen care a reusit sa ia amploare mondiala este jocul “Second life”. Imagineaza-ti cum ar fi sa poti sa incepi din nou viata de la zero. Sa ai o alta identitate si sa nu mai ai nicio legatura cu cel care esti in lumea reala. O lume virtuala in care totul este creat de utilizatori, exact asa cum vor ei sa arate.

Site-ul, initial lansat in anul 2003, nu s-a bucurat inca de la inceput de succes. Initial acesta a fost accesat de un numar mic de utilizatori, dar mai tarziu cifrele au explodat. Acum nu mai poate fi considerat doar un joc online, pentru ca deja a devenit un mod de viata, o comunitate virtuala unde poti contacta oameni din toate colturile lumii.

Poate cel mai important este ca in Second Life s-a dezvoltat o economie, similara cu cea din realitate. Moneda folosita aici este dolarul Linden. Acesta este calculat la o paritate 1 la 1 cu dolarul american. Firme internationale, cum ar fi IBM, Toyota sau Nike isi dezvolta afaceri pe taramul virtual. Acestia au realizat ca domeniul reprezinta un prilej bun pentru a obtine bani, prin comercializarea de produse sub brandul pe care il reprezinta.

Acest site a reusit sa atraga un numar impresionant de utilizatori, aproximativ 8 milioane, in timp ce tranzactiile economice in Second Life se ridica la 2 milioane de dolari pe zi. Unii au reusit sa se imbogateasca, speculand afacerea cea mai profitabila. Pana acum cei mai bogati dintre utilizatori se pare ca au investit in terenuri pe care le-au revandut la un pret mai mare. Dar cea mai importanta ramura din economia Second Life este prostitutia, aceasta ocupand aproximativ 30 de procente.
In lumea virtuala a Second Life-ului exista si radiouri. Mai multe posturi au transmisiuni live si sunt foarte ascultate de ceilalti membri ai comunitatii.

Nu numai ca exista o multime de optiuni despre felul in care iti poti petrece timpul aici, cum ar fi sa vezi sa vezi artisti in concerte live, dar pe site se afla un calendar cu toate evenimentele muzicale care se desfasoara in Second Life. Exista o varietate imensa de genuri muzicale, suficiente pentru a satisface toti utilizatorii. La cele mai multe dintre evenimente accesul este liber. Pentru rezidentii Second Life exista posibilitatea de a participa la curse cu masini, petreceri private sau cursuri.

Datorita posibilitatii de convertire a banilor din realitatea virtuala in bani reali, nu e de mirare ca multe firme auto au decis sa isi deschida magazine in Second Life. Printre acestea se numara Pantiac, Toyota sau Nissan. Pentru un dolar poti sa achizitionezi o masina sau sa o faci custom made. Incursiunea in lumea virtuala a producatorilor reali are in principal scopul de a-si face publicitate. Chiar si ziarul local Gandul si-a creat un sediu pe taramul Second Life. Acesta este deschis permanent in New City, cu coordonatele 229.159.22., un oras modern si elegant, construit de Clement Rosher (Nicolaescu) si destinat afacerilor, comertului si evenimentelor de toate felurile. Daca il survolati, orientati-va dupa fasciculul rosu care tasneste chiar din cladirea inchiriata pe malul oceanului.

Linden Labs a creat Second Life ca un open source, ceea ce inseamna ca acesta poate fi dezvoltat de oricine vrea sa scrie cod. Creativitatea este deci cerinta numarul 1.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.