Termenul 'cool' te duce fara doar si poate cu gandul la felul cum arati, iar prima reactie este probabil sa iti privesti abdomenul.

Pachetelele de muschi sunt, ce-i drept, mandria oricarui barbat preocupat de propria imagine. Poti spune ca nu ai tendinta sa iti incordezi 'absii' cand te afli descoperit in fata unei femei atractive? Nu porti tricouri care iti dezvaluie subtil formele bine lucrate la sala? Daca ai raspuns afirmativ pana aici, nu mai e cazul sa continuam. Abdomenul perfect este scopul tau, cel putin pentru a intampina cum se cuvine sezonul cald.

Despre localizarea muschilor abdominali nu mai este nevoie sa vorbim. Oricine s-a antrenat in ultimul timp, stie foarte bine ce presupune intretinerea lor si poate aprecia efortul fizic depus in acest scop. Insa antrenamentul este eficient doar daca il faci dupa anumite reguli, in functie de compatibilitatea miscarilor cu limitele de 'anduranta' ale corpului tau.

Mituri si adevaruri despre 'abs':

Ce stii, ce nu ai auzit inca si ce ai aflat gresit despre formarea si mentinerea unui abdomen de invidiat?

Mit: Grasimea se depune intotdeauna pe abdomen.
Realitate: Corpul va retine tesut adipos pe diverse portiuni, in functie de programarea genetica.

La barbati lucrurile stau putin altfel decat la femei. Daca ele fac 'burtica' strict din pricina depunerii grasimii sub piele, ei se aleg cu un look inestetic si din pricina acumularii de tesut adipos pe interiorul peretelui abdominal Oricum, totul depinde atat de formarea unui stil alimentar eficient sau de practicarea sportului, cat si de caracteristicile genetice ale fiecaruia.

Mit: Abdomenul se aplatizeaza cu usurinta prin exercitii fizice.
Realitate: Rolul sportului nu este sa reduca tesutul adipos!

Poti face 1000 de exercitii abdominale si nu ai sanse sa elimini rapid grasimea. Acest antrenament e menit sa lucreze tesutul muscular, nu sa topeasca 'pernitele' nedorite. Alimentatia si exercitiile fizice trebuie dozate in asa fel incat sa le suporti pe termen lung, pentru ca ritmul corect de slabire este de 1kg pe saptamana.

Mit:
Pentru a reduce grasimea, este suficient sa consumi alimente slabe.
Realitate: Trebuie sa imbini in mod organizat mancarurile potrivite.

Grasimea depusa sub piele este o rezerva de energie si, oricat ai masa-o, nu scade. Ar fi eficienta o dieta cu cantitati mai mari de proteine din carne slaba de peste, pui, curcan, vita sau lactate, albusuri de ou si cantitati mai mici de carbohidrati provenind din legume si fructe. Evita consumul de cartofi, orez si produse facute din faina de grau.

Mit: Trebuie sa 'lucrezi' abdomenul zilnic.
Realitate: Nu trebuie sa faci zilnic exercitii fizice, ci sa le faci corect.

Muschii abdomenului sunt ca multi alti muschi ai corpului. Fiecare dintre acestia are nevoie de minimum 48 de ore de rapaus intre antrenamente. Daca vrei totusi sa practici exercitii constant, trebuie sa alegi un program placut si util, care sa fie usor si sa se poata efectua cate 30-60 de minute pe zi. Ideea este sa te si relaxezi, nu sa transpiri facand nimic.

Mit: Problemele de sanatate ale coloanei se amplifica prin exersarea abdominala.
Realitate: Antrenand abdomenul, intaresti spatele!

Daca simti durere la nivelul coloanei vertebrale poate fi pentru ca ai un job care nu presupune prea multa miscare, de exemplu. Oricum, reactiile fizice neplacute sunt cauzate de slabirea muschilor. Insa muschii opusi ai corpului actioneaza intotdeauna pentru a se intretine reciproc. Astfel, antrenarera abdomenului se va resimti fara indoiala si la nivelul spatelui.

Un remediu foarte bun si totodata un prim pas eficient al mentinerii fizice este alergarea. Asta cu conditia sa incepi cu mersul pe jos, crescand treptat distanta. Treci la alergare lenta, cate 5-10 minute zilnic in prima saptamana, alterneaza cu mersul si avanseaza la 20-40 de minute de jogging, in decurs de cateva luni. In final, poti introduce alergarea mai rapida, cate 5 minute si, treptat, tot mai mult. Saptamanal, ia 2 zile de pauza, oricand iti permiti, pentru relaxarea muschilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.