Rareori astepti ca ceasul pe care il porti la mana sa fie... mult mai mult decat un ceas.

Timpul poate fi potrivit in functie de... tipul personalitatii. Cel putin asa ne-a lasat impresia descoperirea unei game foarte variate de ceasuri inedite, adaptabile si celui mai pretentios stil masculin. Diferite de dispozitivele clasice la care ai apela in mod obisnuit pentru a fi 'in pas' cu timpul, aceste 'indicatoare funky' pot fi cu usurinta incadrate la categoria celor mai cool gadget-uri. Mai mari, mai mici, cu multe sau putine aplicatii, cu functii complexe de ultima generatie, ceasurile mileniului III si-au depasit cu mult atributiile de baza.

Daca materialele scumpe, semnaturile designerilor celebri si optiunile inteligente sunt principalele atractii ale ceasurilor de lux, atunci luxul este disponibil si celor care nu isi permit sa epateze prin accesorii cu structuri diamantate, ci prefera sa poarte 'doar' ceva ce pare desprins din seriile James Bond.

8 ceasuri bune1. Un exemplu mai mult decat interesant este Abacus Wrist PDA, un ceas cu Personal Digital Assistant integrat. Practic ai 'la incheietura mainii' un mini-computer: include functiile standard ale unui PDA, address book, calendar si... o lista intreaga a lucrurilor pe care le are de facut. Ecranul touch-screen al dispozitivului are o rezolutie de 160 x 160 pixeli. Afisarea orei este posibila fie sub forma de screen-saver, fie prin acces la meniul principal, unde exista mai multe optiuni pentru interfata. Modul PDA poate fi activat prin introducerea unui parole, iar optiunile se personalizeaza prin descarcarea a diverse software-uri compatibile, din orice dispozitiv care include tehnologie Bluetooth.

8 ceasuri bune2. 12/5/9 watch sau LED watch are carcasa din otel inoxidabil si cateva LED-uri care faciliteaza vizualizarea orei. Masurand 4.5 cm latime si 1.6 cm lungime, ceasul are un design foarte placut, datorita culorii carcasei si a intensitatii luminilor de un albastru electric. Nu mai putin fascinant este afisajul care se face in functie de trei parametri. LED-urile sunt dispuse circular, pe partea stanga a ecranului, iar pe partea dreapta se afla doua sageti. Cercul este format din 12 LED-uri, iar sagetile din 6, respectiv 9 LED-uri, numerotate doar la pozitiile 12, 6 si 9. Pentru a determina cu exactitate trecerea minutelor, va trebui sa numeri fiecare LED. Amuzant si bizar...

8 ceasuri bune3. Un dispozitiv aparent simplu, cu design compact, care capteaza atentia imediat. In general, daca esti intrebat 'cat este ceasul', cauti pentru o clipa cu privirea pozitionarea sagetilor. Ei bine, acest gadget iti arata numai cifrele orei curente. Tehnologia e foarte simpla: sticla ecranului, complet neagra, se roteste in functie de indicatorii orei, astfel incat se vad doar numerele pe care le cauti. Cu un design slim si confortabil, Reveal watch este un accesoriu modern al carui pret ajunge la 80 $. Are o serie de avantaje, dar si dezavantaje: lipsa secundarului si a datei reprezinta un minus pentru cei care au nevoie de aceste functii - elementare, le-am putea numi.

8 ceasuri bune4. SUW pentru calatori. Oricui ii place sa calatoreasca si eventual sa se intoarca incarcat cu tot felul de suveniruri. O alegere buna ar fi Sport Utility Watch, ceasul care nu te paraseste la greu, asa cum confirma si japonezii care l-au inventat. Forma sa patrata nu numai ca indica intotdeauna ora cu precizie, dar poate masura temperatura Fahrenheit. Dispozitivul este o combinatie reusita intre formatele de ceas analog si digital, avand in plus cronometru. Design-ul sau neobisnuit e cuprins intr-o carcasa de doar 90 g.

8 ceasuri bune5. S-a descoperit metoda prin care poti urmari in permanenta programele preferate, 'din fuga'. Iar asta fara a fi nevoie sa iti cari televizorul. Este suficient sa porti TV Watch, oriunde mergi. Spre deosebire de varianta SUW, eficienta pentru cei care calatoresc, acesta este ceasul potrvit persoanelor care nu 'isi permit' sa piarda serialele sau emisiunile favorite. TV Watch are un disply TFT color, cu 130.388 pixeli. Antena pentru receptionarea semnalului este integrata in dispozitiv, iar sunetul se activeaza prin atasarea unor casti. Afisarea orei este insotita de cea a datei, iar toate acestea sunt disponibile pentru mai putin decat ar costa un dispozitiv specializat pe redarea programelor TV.

8 ceasuri bune6. Daca functia unui ceas este sa indice ora curenta, dispozitivul care te-ar informa in legatura cu tot ceea tine de timp ar fi deja o curiozitate. Ceasul care este 'la curent' cu datele tuturor fusurilor orare exista si se numeste Yes Zulu Watch. Yes, Zulu rocks! - are inregistrate coordonatele temporale din 583 de orase. Mai mult, poate afisa orele exacte ale rasaritului si apusului, durata noptii si a zilei, fazele lunii s.a. Cei care calatoresc mult il pot folosi cu incredere, asa cum astronomii vor stii mai bine cand pot urmari 'actiune' pe cer. Toate informatiile inregistrate in acest ceas au fost calculate la NASA si de oamenii de stiinta ai US Naval Observatory. Aparatul functioneaza ca oricare altul de acest tip si chiar mai mult. Carcasa este realizata din titaniu si rezista la apa, pana la 100 m adancime. Dezavantajul este ca toate aceste optiuni cantaresc 133g.

7. Pamantul este in mainile tale. Daca nu la propriu, cel putin sub forma unui ceas care indica ora intr-un mod destul de bizar, dar amuzant. Imagineaza-ti Globul rotindu-se in jurul propriei axe si apoi redu imaginea la dimensiunile ceasului pe care il porti la mana. Conceput de Seiko Instruments, 'planeta miniaturala' functioneaza pe baza mecanismului Quartz, are diametrul de 45 mm si este fabricat din titaniu. Imaginea Globului din ceas este in realitate o iluzie creata de ecranul acestuia. Rezistent la apa (pana la 100 m adancime), ceasul poate fi pe gustul multor pasionati de gadget-uri, in ciuda design-ului sau 'planetar'.

8 ceasuri bune8. 'Mister Elegance' nu putea lipsi din peisaj. Barcode SS este vedeta acestui top, un ceas fancy, dedicat vanitosilor care nu s-ar incumeta sa apara in vazul lumii fara a asorta cu atentie tinuta si accesoriile. Creat de Tokyo Time Evolution este poate cel mai interesant ceas pe care l-am vazut. Baracode SS pare desprins din filmele SF, pentru simplu fapt ca afisarea timpului se face pe baza a 26 de LED-uri, dispuse pe patru coloane verticale. Cele doua din dreapta reprezinta orele (fiecare LED luminat din prima coloana este echivalentul a 5 ore, iar cele din a doua coloana sunt fiecare echivalentul unei ore). Coloanele din stanga ceasului reprezinta minutele (fiecare LED luminat al primei linii este echivalentul unui minut, iar cele de pe a doua linie sunt fiecare echivalentul a 10 minute). Mecanismul pare destul de ambiguu, dar eficient pentru practicarea constanta a cunostintelor aritmetice. Este disponibil in mai multe nuante si insotit de garantia ca va face furori in randul cunoscatorilor si impresie in randul 'fanilor' care vor dori sa li se explice cum functioneaza...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.