Superstitiile din intreaga lume au ceva in comun: ele apar din dorinta noastra de a ne asigura ca putem avea parte de un viitor mai bun. Ele creeaza iluzia ca ne putem schimba destinul prin cateva obiceiuri simple, ajutandu-ne sa scapam intr-o oarecare masura de teama de necunoscut. Afla care sunt superstitiile de care trebuie sa tii cont pentru a avea un an mai prosper plin de impliniri.

Se spune ca fetele care vor sa isi viseze sortitul trebuie sa puna intr-un vas cu apa un mar proaspat, un banut si un fir de busuioc. Astfel in acea noapte cel cu care se vor casatori li se va arata in vis. Pentru a-si intalni sortitul, fetele trebuie sa numere noua stele de pe cer si sa adreseze o ruga ultimei stele care daca va straluci mai puternic decat celelalte inseamna ca ursitul lor va fi frumos si voinic. Fetele care se trezesc in ziua de Anul Nou si vad pe fereastra un barbat au mari sanse de a se casatori in curand.

Foto: anul nou sursa Shutterstock.com

Conform unei superstitii, lumina si zgomotele puternice pot alunga energiile negative din jurul nostru; ele ne ofera protectie intrucat artificiile, clopoteii si pocnitorile prin intermediul carora ne facem simtita prezenta, le inspira teama spiritelor malefice.

De Anul Nou nu este bine sa avem datorii! Daca nu scapam cat mai repede de acestea anul care urmeaza va fi unul dificil din punct de vedere financiar: vom avea parte numai de datorii. De asemenea, trebuie sa evitam sa imprumutam bani in aceasta noapte deoarece vom avea oportunitati mai putine de a strange multi bani. Pentru a deveni mai bogati putem pune o moneda in paharul din care bem la miezul noptii sau in vasul cu apa in care ne vom spala pe fata in prima zi a anului.

Pentru ca nenorocirile sa ne ocoleasca trebuie sa primim in prima zi din an un oaspete care nu este blond sau roscat; doar astfel putem iesi din casa in aceasta zi fara a avea parte de ghinion. De asemenea, sprancenele invitatului care trece pragul casei noastre nu trebuie sa fie impreunate. Pentru a nu avea probleme nu trebuie sa fim atenti numai la aspectul fizic al musafirului; este importanta si personalitatea sa intrucat acesta poate contribui la schimbarea vietii noastre.

Exista o superstitie prin care ne putem purifica locuinta; tot ce trebuie sa facem este sa deschidem la miezul noptii usile si ferestrele si sa le lasam deschise timp de cateva minute. Doar astfel ne vom elibera de energiile negative care ne ameninta pacea sufleteasca.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Foto main: an nou 2015 sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.