Puterea miraculoasa a imbratisarii.

Iata numai cateva din motivele pentru care merita sa-ti imbratisezi iubitul/iubita, mama, fratele sau pisica in fiecare zi.

Imbratisarile ne fac mai fericiti

Foto: Tumblr.com

Potrivit publicatiei “Women’s Health”, atunci cand atingem pe cineva drag, corpul nostru elibereaza dopamine si serotonina, doi hormoni care pot schimba starea de spirit in bine.

Mai mult, atunci cand atingem pe cineva pe care iubim sau de care suntem extreme de apropiati, un alt hormone al fericirii este eliberat – oxitocina. Oxitocina este molecula morala din spatele tuturor virtutilor umane: incredere, iubire, afectiune. O stranger de mana sau o imbratisare sincera au puterea de a creste nivelul oxitocinei.

Asa ca, data viitoare cand cineva va spune ca are nevoie de o imbratisa-re, imbratisat-l! Cu siguranta il veti face sa se simta mai bine.

Imbratisarile intarasesc sistemul imunitar

Intimitatea face bine sanatatii. Potrivit oamenilor de stiinta, atingerea umana are puterea de reduce nivelul cortizorului in organism, cunoscut si ca hormonal stresului. Potrivit Robertei Lee, de la Centrul Medical Berth Israel din New York, cortizorul suprima raspunsul sistemului imunitar. Imbratisarile au puterea de a intari puterea de raspuns a sistemului imunitar a organismului si de a-l ajuta sa lupte impotriva infectiilor.

Imbratisarile ne fac mai putin anxiosi

Foto: Tumblr.com

Apropierea fizica fata de alti oameni nu numai ca ne face mai fericiti, dar ne si ajuta sa ne simtim in siguranta. Atunci cand atingi pe cineva cunoscut, prin contact ii este semnalat glandelor suprarenale sa reduca productia excesiva de cortisol.

Profesorul universitar James Coan a realizat un studio prin care a ilustrat impactul atingerii umane, in special a tinutului de mana. In timpul unor teste MRI, Coan le-a avertizat pe cele 16 femei maritate participante ca s-ar putea ca, in timpul testului, sa experimenteze un soc. Scanarile cerebrale au aratat ca, la auzul acestor vesti, gradul de anxietate al femeilor a crescut, insa, din momentul in care an inceput sa se tina de mana pentru a-si oferi sprijin moral, nivelul de stres si anxietate au scazut considerabil. Atunci cand au fost tinute de mana de catre sotii lor, acestea au fost chiar si mai relaxate.

Citeste si:
Connect-R a câștigat lupta împotriva depresiei și a anxietății. Ce...
Connect-R a câștigat lupta...

Imbratisarile ne ajuta sa dormim mai bine

Oxitocina nu numai ca ne face mai fericiti, dar ne ajuta sa ne relaxam, reducand presiunea arteriala. Potrivit studiilor, cuplurile se imbratiseaza inainte de culcare si dimineata inainte de trezire, dorm mai bine.

Imbratisarile iti pot ajuta relatia

Potrivit studiilor, cuplurile care se imbratiseaza des sunt mai fericite. “94% din cuplurile care dorm fie imbratisati, fie atingandu-se in vreun fel erau intr-o relatie mai fericita, in comparatie cu cei 68% care nu o faceau” a explicat Richard Wiseman, psiholoh la Universitatea Hertfordshire din Anglia.

Foto main: Flickr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.