Un experiment inedit care exploreaza standardele de frumusete la scara globala.

Salut, ma numesc Esther Honig si as vrea sa modifici aceasta imagine cu mine in Photoshop. Am incredere ca vei face ceea ce trebuie. Tot ce iti cer este sa ma faci frumoasa.

Asta le-a cerut Esther Honig, o jurnalista stabilita in Statele Unite unor artisti grafici din 25 de tari diferite. Si-a dorit ca, prin acest experiment vizual, sa exploreze frumustetea la scara globala.

Artistii grafici i-au raspuns propunerii si, foarte curand, Esther a inceput sa primeasca fotografii de la acestia cu chipul sau modificat in Photoshop conform standardelor de frumusete din tara din care proveneau.

Rezultatele sunt umitoare, iar chipul lui Esther, pe masura ce trece dintr-o tara intr-alata, se modifica. Uneori subtil, alteori intr-o maniera extrem de evidenta. Culoarea ochilor sau a pielii, hainele, parul, pana si trasaturile fetei, toate au avut de “suferit” pentru a ajunge la un standard de frumusete anume.

Si-a numit experimentul “Before & After” si, cum era de asteptat, a devenit viral.

Mai jos puteti vedea cum a fost modificat chipul jurnalistei in functie de standardele fiecarei tari.

Poza originala:


Foto: captura Youtube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.