De fiecare data cand auzeai expresia "ca o fata", adolescenta fiind, nu-i asa ca te simteai insultata? Si era destul de jignitor, corect? Alergi ca o fata, arunci ca o fata, toate par sa spuna ca "a te purta ca o fata" este ceva rau si deloc acceptat in societate. Perceptii gresite care surpa increderea in adolescente si le fac sa renunte la lucruri feminine. Un exemplu bun in sensul acesta ar fi culoarea roz. Cate dintre voi au fost suficient de curajoase sa poarte roz in adolescenta? Sa recunoastem, nu prea multe.

Dupa ce vei vedea acest clip, probabil nu vei mai folosi niciodata expresia "ca o fata" intr-un mod negativ - intentionat sau nu.

A te purta "ca o fata" nu ar trebui sa fie o insulta

Desi face parte din noua campanie Procter & Gamble, acest clip incearca sa redefineasca expresia "ca o fata", ca pe ceva natural si puternic. In acest clip, barbati si femei de toate varstele sunt rugati sa descrie ceea ce cred ei ca inseamna expresia "ca o fata". Rezultatul este, insa, ingrijorator. Dand din maini si fluturandu-si parul, participantii pretind ca alearga sau arunca la fel "ca o fata. " Toata lumea, cu exceptia fetelor tinere, demonstreaza ca apelativul "ca o fata" suna de cele mai multe ori ca o insulta, descriind faptul ca fetele sunt firave si lipsite de putere.

Cu toate acestea, o fetita de 10 ani, a fost rugata sa arate aceleasi actiuni, iar reactia ei a fost complet diferita fata de a celorlati. O alta fetita a fost intrebata ce inseamna pentru ea a alerga ca a o fata, aceasta a raspuns: "Fugi cat poti de repede."

Vezi clipul pe Envy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.