In cazul in care nu ati auzit pana acum, Eurovisionul de anul acesta a fost castigat de Conchita Wurst, o prezenta deloc obisnuita. Pentru ca am vrut sa aflam mai multe despre Conchita-omul si sa nu ne rezumam la barba pe care o poarta, am adunat cateva lucruri interesante despre castigatoarea Eurovision 2014.


Nici bine nu a apucat Austria sa anunte ca va trimite un transsexual la Eurovision, ca lumea a si inceput sa isi arate coltii homofobi. Unele tari, precum Rusia, Armenia sau Belarus au mers atat de departe incat au numic concursul “un focar de sodomie”.

Sciziunea lumii s-a produs in momentul in care Conchita Wurst, femeia cu barba, a si castigat competitia. Unii, spun ca prestatia nu este atat de importanta, dar barba da. Si unde s-a mai vazut pana acum femeie cu barba cantand pe scene internationala – uitand parca de Freddie Mercury, cu mustata, imbracat in haine de femeie si dand cu aspiratorul in videoclipul piesei I want to break free. Altii, spun ca barba nu conteaza, dar prestatia a cam lasat de dorit.

Si uite asa, din cauza unei barbi, Eurovisionul a devenit subiect de importanta nationala si internationala si am uitat ca la doi pasi de granita se intampla lucruri mai serioase.

Amuzant este ca, cei mai mult par sa fi uitat ca nu este pentru prima data cand un transsexual castiga Eurovisionul. In 1998, Dana International, un transsexual din Israel, a castigat competitia cu piesa “Diva”. Ce-I drept, Dana International nu avea o barba precum Conchita Wurst si, de aici, intreaga disputa… de la o amarata de barba.

Pentru ca suntem de parare ca un personaj atat de indraznet merita atentie si pentru am vrut sa aflam mai multe despre Conchita-omul si sa nu ne rezumam doar la look-ul ei inedit, am adunat cateva lucruri pe care, credem noi, merita sa stiti si voi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare

1. Numele real al Conchitei Wrust este Tom Neuwirth;

2. S-a nascut in Gmunden, Austria in 1988;

3. Inainte de a se dedica muzicii, a lucrat ca decorator de vitrine;

4. In anul 2007, Neuwirth a ajuns in finala competitiei nationala Starmania;

Citeste si:
10 lucruri pe care femeile adoră să le facă primăvara
10 lucruri pe care femeile...

5. A devenit Conchita Wrust in 2011 cand a participat la selectia austriaca pentru Eurovision. S-a clasat pe pozitia a doua;

6. A facut parte dintr-o trupa de baieti – jetzt anders! – fara a cunoaste insa succesul;

7. A participat la mai multe reality show-uri, inclusiv in Germania;

8. O pagina de Facebook din Germania, care protestea impotriva trimiterii cantaretei la Copenhaga, a adunat peste 38.000 de like-uri;

9. De-a lungul anilor, Conchita s-a confruntat cu numeroase reactii homofobe si petitii care cereau excluderea din diferite competitii;

10. Unii cred ca aparitia ei pe scena Eurovisionului i-ar putea speria pe cei care se lupta sa isi accepte sexualitatea;


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.