Seminar 101: Lectii despre viata cu Charles Bukowski.

Ti se spune mereu ca ar trebui sa-ti traiesti viata din plin, ca timpul trece fara sa iti dai seama si te vei trezi la batranete ca in afara de traseul casa-munca-bar-casa nu prea ai urmat si altele. Bine, bine, dar ce inseamna exact a-ti trai viata din plin? Sa-ti petreci noptile in baruri? Sa calatoresti cat poti de des? Sa iubesti cat mai multe femei?

Haideti sa aflam care este abordarea scriitorului Charles Bukowski despre acestea problema.

1. Nu te multumi cu putin

Am vrut intotdeauna intreaga lume sau nimic.”

Nu ar trebui sa te multumesti cu mai putin decat iti doresti sau decat meriti. Aspira intotdeauna la mai bine si nu accepta decat ceea ce te face extrem de fericit. Nu ar trebui niciodata sa renunti la visele tale doar pentru a te multumi cu ceva mai putin si renunta la mentalitatea “merge si asa”.

2. Iubeste-te

Nu am intalnit niciodata o persoana cu care mi-ar fi placut sa ma aseman. Poate ca este doar o iluzie, dar chiar si asa, este una destul de noroasa.”

Nimeni nu este perfect, toata lumea stie asta. Asa ca nu are niciun rost sa te framanti ca nu arati ca Ionica sau nu posezi abilitatile Getei. Da, poate ca Ionica arata mai bine decat tine, dar s-ar putea sa fie prost ca noaptea. Inceteaza sa te mai critici in fiecare minute si sa iti doresti mereu sa schimbi cate ceva.

Asta nu inseamna, bineinteles ca trebuie sa te complaci. In niciun caz! Incearca, pe cat posibil, sa cresti personal si intelectual. Dar fa-o pentru tine, nu raportandu-te la pretentiile altcuiva.

3. Traieste fiecare clipa din plin

Nu moartea este teribila, ci oamenii care nu isi traiesc viata pana in clip mortii.”

Ti-ai dorit dintotdeauna sa sari cu parasuta, dar nu ai facut-o pana acum? Nu mai astepta si “take a leap of faith”, vorba americanului. Care este rostul in a astepta pana este prea tarziu?

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

4. Nu te teme de durere sau de dezamagiri

Trebuie sa mori de cateva ori inainte sa contientizezi ca traiesti.

Durerea, frica, anxietatea, frustrarea sunt un aspect important al vietilor noastre. Sigur, poate ca simti ca lesini de frica asteptand ca avionul sa ajunga la inaltimea potrivita pentru a putea face saltul in gol. Poate ca si in timpul caderii iti vei blestema zilele si iti vei jura ca nu vei mai face asa niciodata. Dar, in clipa in care vei ajunge pe pamant, vei simti ca abia din momentul ala incepi sa traiesti cu adevarat.

5. Fii tu insuti

Mai bine faci un lucru plictisitor cu stil decat unul interesant fara pic de personalitate.

Ai citit in toate articolele sfatul asta: trebuie sa fii tu insuti. Usor de zis, greu de facut. Nu te chinui prea tare sa iti dai seama care este intelesul ascuns din spatele acestui sfat dat de toate revistele glossy. Pur si simplu, fa ceea ce te face sa te simti confortabil.

Citeste si:
Culiță Sterp știe cine i-a furat seiful plin de bani: „Am avut...
Culiță Sterp știe cine i-a...

6. Esti mai puternic decat crezi

“Uneori, te dai jos din pat dimineata si iti spui ca nu vei reusi, dar incepi imediat sa razi amintindu-te de toate momentele in care te-ai simtit asa.”

7. Nu te teme de moarte

Imi port moarte cu mine, in buzunar. Uneori o scot si ii spun: “Buna, draga, ce mai faci? Cand vii dupa mine? Voi fi pregatit.”

Moartea este inevitabila. Nu-ti petrece toata viata cu gandul la ea.

8. Ai incredere in tine insuti

Problema cu lumea astea este ca oamenii inteligenti au prea multe indoieli.”

Poate ca nu esti cel mai frumos, cel mai destept sau cel mai atletic. Sau, cine stie, poate esti. Oricare ar fi adevarul, ai incredere in tine.

9. Exista lucruri cu mult mai grave decat singuratatea

Exista lucruri cu mult mai grave decat singuratatea, numai ca, uneori iti ia prea mult timp sa constientizezi asta, iar cand, in sfarsit, o faci, este prea tarziu. Nimic nu este mai grav decat “prea tarziu”.

Citeste si:
De ce a vrut Romică Țociu să plece din America Express. Cât de greu...
De ce a vrut Romică Țociu să...

Sigur, singuratatea este neplacuta. Dar, cu singuranta, nu este cel mai rau lucru care ti se poate intampla.

10. Lucrurile se intampla, nu trebuie sa le iei neaparat in serios

Uneori, pur si simplu trebuie sa iti faci nevoile in chiuveta.

Nu iti poti planui fiecare secunda din viata. Lucrurile rele sau bune se intampla, uneori, cu sau fara voia ta. Accepta-le.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.