Zilele trecute, intreaga presa vuia despre cum in Beijing, din cauza poluarii, metropola nu mai are acces la lumina naturala, asa ca soarele este proiectat pe ecrane uriase. Adevarul este cu altul.

Dupa ce cei de la DailyMail au publicat un articol despre cum in Beijing, din cauza poluarii, soarele este proiectat pe ecranele uriase instalate in metropola, presa nationala si internationala a preluat povestea fara sa ii verifice verosimilitatea.

Cei de la policymic.com au dezvaluit faptul ca intreaga poveste este un fals. Intr-adevar, gradul de poluare in Beijing a atins cote alarmante, dar nu atat de dramatice incat autoritatile sa proiecteze pe ecrane uriase un apus virtual. Potrivit TechInAsia, inregistrarile cu apusul de soare care ruleaza, intr-adevar, in metropola, fac parte dintr-o campanie de promovare a regiunii Shangdong si sunt proiectate, 7 zile din 7, indiferent de cat de mult sau cat de putin smog este in Beijing

Ceea ce este adevarat este ca, in ultimul an, gradul de poluare din Beijing a atins cote alarmante. Situatia este atat de grava inca, copiii si varstnicii sunt adesea sfatuiti sa nu iasa din casa pana ce calitatea aerului nu se amelioreaza.

De vina pentru poluarea extrema sunt emisiile masinilor si milioanele de tone de carbune arse zilnic. Lucrurile sunt atat de grave incat, cel mai tanar pacient diagnostica cu cancer la plamani are doar 8 ani.

Primarul Beijingului a promis ca va reduce cantitatea carbunelui ars cu 2.6 milioane de tone si ca va investi masiv in combaterea poluarii. Pana cand efectele se vor face vizibile, metropola ramane intr-un nor de smog, iar locuitorii ei sunt obligati sa poarte masti de protectie si sa priveasca apusul soarelui pe ecrane.

Sursa foto main: captura video


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.