Cele mai emotionante povesti de dragoste din lume

De-a lungul timpului, intre oameni s-au infiripat povesti de dragoste atat de puternice incat sunt pomenite inca la sute, chiar mii de ani de la moartea indragostitilor. De-a lungul si de-a latul lumii, toate tarile au astfel de legende despre cavaleri curajosi si femei nobile a caror iubire a trecut peste veacuri.

1. Paris si Elena din Troia

Una dintre cele mai mari legende ale antichitatii se leaga de iubirea dintre cei doi tineri. Tanarul print al Troiei a fost invitat la celebrarea casatoriei lui Peleus cu Thetis, alaturi de toti zeii Olimpului, semizeii si eroii. Singura care nu a fost binevenita la petrecere era Eris- discordia.

Ca sa se razbune, a furat un mar de aur din Gradina Hesperidelor pe care l-a inscriptionat cu dedicatia „Celei mai frumoase”. Pallas-Athena, Afrodita si Hera au fost cele trei zeite care au ravnit titlul si l-au pus pe Paris sa judece care dintre ele il merita. Zeita dragostei i-a promis acestuia in schimbul marului pe cea mai frumoasa dintre fiicele pamantului, Elena din Sparta.

Ceea ce zeita a omis sa spuna era faptul ca femeia era deja casatorita cu aprigul rege Menelaos. Afrodita i-a intunecat mintile Elenei iar aceasta a consimtit sa fuga alaturi de Paris, pana in Troia cea de nedaramat.

Menelaos nu a acceptat sa fie astfel umilit si alaturi de aliatii sai, a pornit catre cetate. Astfel a inceput Razboiul Troian, castigat de greci prin viclenia lui Ulise. Pana la victorie, taberele au dus lupte crancene timp de 10 ani care au adus suferinte de ambele parti. In cele din urma, regele Spartei si-a recuperat sotia, platita insa in vieti omenesti pierdute la portile Troiei.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto main: cuplu roial sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.