Va recomand sa va opriti din ce faceti, sa urmariti acest clip si sa va indignati.

Saptamana trecuta, Radu Herjeu a postat un clip in care o invatatoare ii umileste pe parintii unei clase pentru ca nu au avut suficienti bani pentru cadourile de Craciun ale profesorilor. Clipul, care rezuma cum nu se poate mai bine un sistem defectuoas, s-a viralizat si are, la ora la care scriu aceste randuri, 265,340 de vizualizari.

Evenimentul s-a petrecut la Scoala nr. 10 „Maria Rosetti” si are in prim plan o invatatoare nemultumita de cadourile pe care parintii le-au luat pentru Craciun. Da chiar exemplul Scolii 11 unde suma pentru ploconul de Craciun ar fi depasit 100 de Euro/parinte.

O stim cu totii, micile atentii oferite profesorilor sub chip de „cadou de Craciun” nu sunt o practica de ieri sau de azi. Numai ca din „mici” atentiile au inceput sa devina din ce in ce mai mari, mai rafinate, mai sclipitoare, mai costisitoare, mai pe patru roti. Un simplu buchet de flori este o jignire la adresa cadrelor didactice obisnuite cu parfumuri scumpe si bijuterii, iar copiii parintilor, care nu au de gand sa-si dea jumatate din salariu pentru a ploconi dascalii, vor ajunge „niste saraci la suflet”. Sa te revolti? Nu ai voie nici asta ca ii faci rau copilului. Asa ca, din vina si a parintilor si a profesorilor s-a creat acest sistem vicios in care profesor, director jandarm, catle, purcel primeasc macar o margica nestemata de Craciun/Paste/inceput de an si cine stie ce alte sarbatori.

Va recomand sa va opriti din ce faceti, sa urmariti acest clip si sa va indignati.

Foto main: semn stop sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.