Nimeni nu este perfect, dar toti oamenii sunt frumosi.

Avem o intelegere a modului in care trebuie sa aratam, sa ne purtam, sa ne imbracam dictata de media. Ce iese in afara acestor standarde este repede bagat sub bisturiul Photoshop-ului si modificat pana ajunge la formula sani mari-talie-de-viespe-picioare-kilometrice. Vedem modelul asta peste tot – pe paginile revistelor, la televizor sau in vitrinele magazinelor. Numai ca, acest model de „persoana-perfecta” este departe de realitate. Vedeti voi, nimeni nu este perfect. Si tu si eu si actrita pe care o admiri si in care ai vrea sa te transformi avem defecte, mai mult sau mai putin vizibile.

Poate ca nu stiati, dar pe 3 decembrie s-a sarbatorit Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. In onoarea lor, o organizatie caritabila din Suedia a creat o campanie extrem de frumoasa. Au vrut sa ne zdruncine putin imaginea despre ce inseamna frumos creata de media si sa ne arate ca oamenii reali vin in diferite marimi si forme. Unii au picior mai scurt decat altul, unii au spinarea curbata, iar altii poate ca se afla intr-un scaun cu rotile.

Ca sa ne arate cat de diferiti si frumosi sunt oamenii, organizatia a creat o serie de manechine dupa chipul si asemanarea unor persoane cu dizabilitati. Dupa care le-au expus in vitrina magazinelor. Reactiile oamenilor spun foarte multe despre modul in care ii privim pe oameni atunci cand ies din standardele cu care suntem obisnuiti.

Priviti:

Clipul se numeste „Because who is perfect? Get closer.: ("Nimeni nu este perfect. Apropie-te”) si a adunat pana acum peste 5 milioane de vizualizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.