Nu este usor sa umbli gol in public. Pentru multi dintre noi poate fi chiar inspaimantator. Peste 100 de femei au trecut peste teama si prejudecati si s-au plimbat si pozat topless pe strazile din New York.

E drept, in New York este perfect legal ca femeile sa umble topless, asa ca nici cei pudici, nici politia nu au putut face ceva in privinta aceasta. Asta nu inseamna ca femeile nu au avut de trecut, pe langa propria rusine, si peste prejudecatile si, uneori, dispretul trecatorilor.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Proiectul se numeste „Uncovered” si ii apartine fotografului Jordan Matter, cunoscut si pentru seria foto „Dancers Among Us”. Timp de 6 ani, Matter a cerut femeilor din toate categoriile sociale si culturale sa pozeze topless pe strazile din New York intr-un proiect manifest prin care sfidau conventionalul si isi confruntau sentimentul de rusine si nepotrivire.

Nu este usor sa umbli gol in public, dar cele peste 100 de femei care s-au oferit voluntare au marturisit ca dupa sedinta foto se simteau euforice.

Ideea i-a venit cu ani in urma cand, in timpul unui concert, sfarcul lui Janet Jackson a iesit la vedere. "Media a facut atat caz pe seama acestui incident incat m-a facut sa ma gandesc la cultura asta a acoperitului pe care o avem. In New York este legal ca femeile sa umble topless in public, asa ca m-am vrut sa aflu ce se intampla cand o femeie isi dezgoleste sanii”, spune Matter potrivit Cosmopolitan.

In cartea lui Matter, intituala Uncovered, vei gasi foarte multe povesti despre drumul parcurs de fiecare femeie/model de la o judecata aproape distructiva a propriei imagini la acceptare de sine. „Odata ce incepeau sa se simta confortabil cu ele insele, nu se mai grabeau sa isi puna tricoul pe ele la sfarsitul sedintei foto. Se simteau eliberate.”, mai povesteste Matter.

Uncoverde este un dedicat corpului uman, in general, si frumustetii atat de diverse si individuale a corpului feminin in special.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Mai multe imagini femeile care si-au dezgolit sanii pe strazile New York-ului puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Jordan Matter site/ Facebook


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.