Afla care sunt femeile care au ingrozit lumea.

Figura materna, muza pentru lumea artei, redusa la rolul de atribut al barbatului, refuzata de societate sau trimisa la moarte atunci cand nu era inteleasa sau cand faptele ei contraveneau regulilor dictate de o lume patriarhala. In ciuda acestor lipsuri, in ciuda perioadei lungi in care i-au fost refuzate dreptul la vot, educatie sau o viata egala, femeia a reusit sa se ridice deasupra vremurilor potrivnice si sa faca istorie. Exemple de femei care si-au depasit conditia si care au demonstrat ca sentinta de „sexul slab” nu i se potriveste sunt nenumarate. Au existat insa si femei care s-au remarcat nu prin puterea de a depasi obstacolele societatii sau prin inteligenta si feminitatea lor, ci prin cruzimea de care au dat dovada. In continuarea v-am pregatit o lista cu cele mai malefice femei din istorie.

1. Regina Maria I (1516 – 1558)

Maria a fost singurul copil al regelui Henri al VIII-lea si a Caterinei de Aragon. Incoronata dupa moartea lui Edward al VI-lea si dupa indepartarea de la tron a lui Jane Grey sau „Regina de noua zile” asa cum a ramas in istorie, Maria a ramas in istorie drept o figura sangeroasa. Sub sceptrul ei, Anglia a cunoscut cea mai violenta camapanie de intoarcere la catolicism. Multe figuri protestante proeminente au fost executate pentru convingerile lor religioase. Actele violente la adresa protestantismului i-au adus denumirea de „Bloddy Mary” (Maria cea Sangeroasa).

Sursa foto: Wikipedia.org

2. Myra Hindley (1942 – 2002)

Myra Hindley si Ian Brady sunt cunoscuti pentru asa numitele „Crime din mlastina”, petrecute in Manchester, Marea Britanie, la mijlocul anilor '60. Impreuna, cele doua femei au fost responsabile pentru rapirea, abuzul sexual, torturarea si uciderea a trei copii sub varsta de 12 ani si a doi adolescenti in varsta de 16 si 17 ani. Indiciul care a dus spre descoperirea teribililor criminali a fost o geanta pe care Myra a uitat-o in gara centrala din Manchester. Printre bagaje, se afla si o caseta video pe care cei doi inregistrasera una din victime in timp ce o violau si torturau.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Inainte de a fi declarata sentinta, Myra Hindley a abordat o atitudine aroganta pe care a pastrat-o si pe parcursul procesului. In timp ce juratii ii decideau soarta, Hindley manca dulcuri parand ca nu ii pasa catusi de putin de ce urmeaza sa se intample. Myra Hindley a fost prima femeie care a petrecut 37 de ani in detentie, cea mai lunga incarcerare din istoria moderna a Marii Britanii.

Odata incarcerata, Hindley si-a schimbat complet atitudinea pozand intr-o femeie simpla si religioasa. A murit la varsta de 60 de ani in urma unui atac de cord.

Sursa foto: Wikipedia.org

3. Isabella de Castilla (1451 – 1504)

Isabella I a Spaniei, cunoscuta drept protectoarea si sustinatoarea lui Christopher Columb, a reusit impreuna cu sotul sau, Ferdinand al II-lea de Aragon, sa unifice Spania sub nepotul lor, Carlos I. In istorie, Isabella de Castilla este recunoscuta drept una din cele mai sangeroase femei. Impreuna cu sotul sau, a pus bazele inchizitiei spaniole.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Sub temutul Tomas de Torquemada in rol de Inchizitor General a inceput convertirea fortata a evreilor si musulmanilor la catolicism. Acestia era torturati in cele mai cumplite moduri, averile le erau confiscate si, in cel din urma, ucisi. Aproximativ 20.000 de evrei au fost fortati sa paraseasca tara.

In 1974, Papa Paul al VI-lea propune beatificarea Isabellei de Castila. In religia catolica, Isabella este cunoscuta, prin urmare, drept „slujitoarea domnului”. Istoria ne spune insa cu totul altceva.

Sursa foto: Wikipedia.org

4. Beverley Allitt (1968 – prezent)

Cunoscuta sub numele de „Ingerul Mortii”, Beverley Allitt este una din cele mai cunoscute criminale in serie. Asistenta pediatrica, Allit este responsabila pentru moartea a 4 copii si ranirea a altor 5 aflati in grija ei. Aceasta injecta insulina sau postasiu in corpul micutilor, cauzandu-le astfel palpitatii cardice. Desi a fost condamnata doar pentru noua victime, Beverley Allitt a reusit sa provoace ranirea a altor 13 copii inainte sa fie prinsa.

Citeste si:
Olaf Scholz: Vladimir Putin poartă responsabilitatea crimelor de...
Olaf Scholz: Vladimir Putin...

Allit nu a explicat niciodata motivele crimelor sale dar se presupune ca sindromul Munchausen de care suferea ar putea fi o posibila explicatie. Sindromul Munchausen este o tulburare psihica in care cei afectati simuleaza boli sau traume pentru a atrage simpatia oamenilor si a societatii. De asemenea, se mai manifesta si prin inducerea de suferinta fizica si emotionala la adresa persoanelor aflate in grija celor care sufera de acest sindrom.

5. Belle Gunness (1859 – 1931)

Belle Gunness este una din cele mai cunoscute si inspaimantatoare criminale in serie din istoria Statelor Unite. Cu o inaltime de 1.83 metri, o greutate de 91 de kilograme, Gunness era o femeie cu o statura impozanta, de descendenta norvegiana. Aceasta a fost acuzata ca si-a otravit si omorat cei doi soti si toti copiii in perioada diferite. A continuat apoi cu toti iubitii, pretendentii si cele doua fete, Myrtle si Lucy. Motivul era unul cat se poate de simplu: politele de asigurare de viata si bunurile furate de la victimele sale i-au adus o avere frumusica.

Citeste si:
Ion Dichiseanu a stat într-un lagăr nazist
Ion Dichiseanu a stat într-un...
Sursa foto: Wikipedia.org

6. Ilse Koch (1906 - 1967)

Cunoscuta si ca „Vrajitoarea de la Buchenwald” din cauza cruzimii cu care trata detinutii, Ilse Koch a fost sotia lui Karl Koch, comandantul lagarului de concetrare Buchenwald.

A reusit insa sa il depaseasca prin comportamentul depravat, cruzimea, tratamentul inuman si lipsa de respect pentru viata umana. Se folosea, de exemplu, de sexualitatea sa si se plimba goala prin lagar; iar daca vreun detinut indraznea sa o priveasca, era executat pe loc. De asemnea, Ilse Koch avea o pasiune iesita din comun: obisnuia sa selecteze detinutii cu tatuaje interesante, sa ii execute si sa isi confectioneze din pielea lor lampi.

Dupa razboi a fost arestata si inchisa sub diferite acuzatii. Se spanzura in celula sa in 1967, aparent chinuita de remuscari.

Sursa foto: Wikipedia.org

7. Irma Grese (1923 – 1945)

Un alt produs feminin al nazismului, Irma Grese sau „Cateaua de la Belsen” a fost unul din gardienii lagarelor de concentrare de la Ravensbruck, Auschwitz si Bergen-Belsen.

Grese a abandonat scoala la varsta de 15 ani incercand sa devina asistenta medicala. Nu a fost acceptata, dar la scurt timp a intrat in „Liga femeilor germane” unde, se pare, si-a gasit vocatia.

In 1943 este transferata la Auschwitz unde, datorita excesului de zel, devine, in mai putin de un an, Senior Supervisor. In grija sa se aflau 30.000 de prizoniere pe care le maltrata, abuza sexual, tortura, batea sau asmutea cainii infometati asupra lor. Folosea atat tortura fizica, dar si pshica si umbla incaltata in cizme grele si purtand intotdeauna pistol si bici.

In 1945 este capturata si condamnata la spanzurare.

Sursa foto: Wikipedia.org

8. Katherine Knight (1956 – prezent)

Katherine Knight este prima femeie de origina australiana condamnata la inchisoare pe viata fara dreptul la eliberare conditionata. Knight este cunoscuta pentru relatiile violente pe care le-a avut. Printre crimele pentru care a fost acuzata se numara sfaramarea maxilarului primului sot, taierea gatului unui catelus de opt saptamani in fata celui de-al doilea sot si o relatie agitata cu John Charles Thomas Price pe care l-a injunghiat, in cele din urma, de 37 de ori cu un cutit de bucatarie. Dupa ce l-a omorat, l-a jupuit de piele si a atarnat-o de tocul unei ferestre din camera de zi. Capul taiat l-a pus intr-un bol de supa, iar fesele le-a gatit la cuptor. Masa „calda” pe care a gatit-o a trimis-o copiilor, insa, din fericire, politia a intervenit inainte ca acestia sa o deguste.

Sursa foto: murderpedia.org

9. Delphine LaLaurie (1775 – 1842)

Delphine LaLaurie a facut parte din societatea inalta a New Orleans-ului, insa a ramas in istore drept una din cele mai sadice femei.

In 1834, un foc izbucneste in casa lui Delphine LaLaurie. Pompierii veniti sa stinga focul, gasesc in bucatarie doi sclavi legati cu lanturi de cuptor. Aparent, pornisera focul pentru a atrage atentia. Aceasta nu este, insa, singura surpriza gasita de pompieri. In pod, acestia au gasit mai multe persoane desfigurate si mutilate. Multi fusesera subiectul unor experimente sadice. Unul dintre barbati avusese parte de o operatie de schimbare de sex bizara, in timp ce mainile unei femei fusesera amputate si rearanjate pentru a arate ca un crab. O alta femeie avea membrele amputate si crestaturi circulare pe piele pentru a arata ca o omida. Unii sclavi aveau gurile cusute, in timp ce altii aveau membrele cusute de corp. Cei mai multi erau morti, iar cei care inca traiau inca, implorau sa fie ucisi pentru a scapa de durere.

LaLaurie a reusit sa fuga inainte sa fie acuzata si nu a fost niciodata gasita.

Sursa foto: murderpedia.org

10. Elizabeth Bathory (1560 – 1614)

Fara doar si poate, Elizabeth Bathory este cea mai infama criminala in serie a istoriei.

Potrivit zvonurilor, de-a lugul anilor, fetele taranilor care mergeau sa lucreze pentru ea dispareau fara urma. Zvonuri despre crimele odioase care au loc in castelul ducesei ajung la urechile regelui Mathias al II-lea care trimite o comisie pentru a investiga autenticitatea lor. Ajunsi in castel, soldatii descopera cadavrul unei fete, o alta care era pe moarte si elibereaza alte cateva tinere. Mai descopera ca printre practicile preferate ale contesei se numera: mutilarea totala, multilarea mainilor si a organelor genitale, muscaturi ale fetei si corpului, amputarea bratelor si infometarea. A fost acuzata pentru 80 de crime pe care le-a savarsit pe parcursul a 25 de ani desi, in realitate, numarul atrocitatilor comise pare sa fie de ordinul sutelor.

Datorita statutului sau, Elizabeth Bathory nu a putut fi judecata sau intemnitata, asa ca a fost inchisa intr-una din camerele castelului sau unde a murit patru ani mai tarziu.

Cruzimea contesei a inspaimant lumea ajungand sa ii fie atribuite fapte pe care, in realitate, nu le-a comis. Una din cele mai populare este ca Elizabteh Bathory se imbaia in sangele tinerelor pe care le omora pentru a-si pastra frumusetea si tineretea. Teoria nu a fost insa dovedita niciodata.

Sursa foto: Wikipedia.org

Foto main: ochi femei rea sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.