Uniti, salvam, Rosia Montana!' se striga din adancul sufletului de mai bine de o saptamana in toate marile orase ale tarii. La Bucuresti, se strang cu miile si ocupa cele mai importante artere intr-un protest pasnic dar insufletit. In data de 8 septembrie, peste 15 mii de oameni au marasaluit timp de cateva ore, pentru ca in final Piata Universitatii sa fie blocata si sa rasune cum nu a mai facut-o de multa vreme - de 23 de ani!

De ce atat de multi oameni protesteaza cu incapatanare? Acest filmulet poate oferi mai multe raspunsuri. Ne poate lasa indiferenti la pericolul care ne asteapta in cazul in care va fi aprobata exploatarea miniera cu cianuri de la Rosia Montana? Informati-va!

Urmariti acest filmulet care explica pericolul exploatarii cu cianuri pentru tara noastra:

De la protestul de duminica seara, probabil ca nu ati vazut nimic la televizor. Manipularea seamana foarte bine cu cea din timpul „Epocii de Aur" comuniste. Traim o noua „Epoca a Aurului”... poate chiar mai atroce si foarte multe persoane nu realizeaza ca singura noastra sansa este sa strigam: „UNITI!”

Potrivit protestatarilor, cele mai importante posturi de televiziune nu au relatat asa cum trebuie istoria care se petrecea chiar sub ochii lor. In schimb, putin dupa miezul noptii Le Monde Europe deja titra – „Nu cianurii: cel mai mare proiect minier de exploatare cu cianura din Europa, contestat. Peste 15.000 de romani au iesit in strada, duminica, 9 septembrie, pentru a spune nu proiectului minier canadian care presupune utilizarea unei cantitati mari de cianuri la Rosia Montana, in Transilvania”.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Sursa foto main: captura Youtube Vlad Petri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.