Potrivit rapoartelor realizate de catre Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ale Americii, berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine un numar important de vitamine si nutrienti si consumata cu moderatie poate avea efecte benefice pentru organismul uman.

Rapoartele arata ca berea are un continut bogat de vitamine din complexul B, in special vitamina B3 cunoscuta si sub denumirea de Niacina, utila in prevenirea si tratarea depresiilor, durerilor de cap si a colesterolului ridicat. Studiile au aratat ca un pahar de 355 de ml de bere contine o cantitate de 1.83 miligrame de Niacina.

Continutul de nutrienti si vitamine al berii reprezinta fundamentul multor studii efectuate de cercetatori din intreaga lume care si-au dorit sa identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparite a bolilor cardiovasculare, la cresterea nivelului de antioxidanti din organism, continutul in nutrienti si vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atat pentru comunitatea medicala, cat si pentru iubitorii berii, fiind esential sa detinem cat mai multe informatii nutritionale despre produsele pe care le consumam”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Pe langa niacina, berea mai contine si alte vitamine sau nutrienti cum ar fi vitamina B6, tonica pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut si ca vitamina B5, colina, flavonoide si alte vitamine ale grupului B, care intervin in cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o contine o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ale Americii este prezentata in tabelul de mai jos:









































Vitamine si alti nutrienti din bere La fiecare 355 de ml de bere
Niacina (B3) 1.83 mg
Piridoxina(B6) 0.164 mg
Acid panteonic (B5) 0.146 mg
Tiamina(B1) 0.018 mg
Riboflavina (B2) 0.089 mg
Ciancobalamina (B12) 0.07 mg
Acid folic 21 micrograme
Colina 36 mg

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie de alcool de 5%.

Sursa foto main si interior: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.