HEINEKEN Romania anunta incheierea unui parteneriat pe 2 ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deseurilor electronice. Colaborarea incepe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deseuri, reprezentand frigidere si echipamente de racire ale instalatiilor de bere la draught

Reciclarea echipamentelor de racire este o activitate pe care o derulam de mult timp si face parte din Agenda noastra de Sustenabilitate. Suntem mandri sa continuam acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de racire genereaza aproape 1/3 din amprenta noastra de carbon, astfel avem mare grija sa asiguram racirea berilor intr-un mod care nu afecteaza mediul inconjurator. Toate frigiderele mai vechi sunt in proces de a fi inlocuite cu frigidere ‘verzi’, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta inseamna un consum mai mic de electricitate si facturi mai mici pentru clientii nostri, in timp ce berea ramane la fel de rece si proaspata”, explica Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

GreenWEEE International va prelua deseurile din depozitele HEINEKEN. Acestea vor fi tratate si reciclate in fabrica GreenWEEE International si transformate in materii prime de inalta calitate, inainte de a se intoarce in circuitul economic. Datorita tehnologiei moderne conforma cu standardele europene (Art.6, Directiva Europeana nr. 2002/96/EC) si cu regulamentul european BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment) se asigura valorificarea si recuperarea materialelor in proportie de 95%, dar si o tratare corecta a substantelor periculoase, eliminand orice pericol de poluare a mediului inconjurator. Componentele specifice frigiderelor HEINEKEN Romania pot ajunge in diverse industrii, de la constructii la arta. De exemplu, otelariile pot transforma componentele din fier in tevi si foi de tabla, aluminiul reciclat poate fi folosit in productia de profile si calorifere, in timp ce sticla reciclata poate ajunge la sticlarii artizani.

Reciclarea deseurilor, care se traduce in reducerea emisiilor de CO2, este o componentă cheie în Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Pana acum, HEINEKEN colecta si recicla echipamentele vechi de racire cu ajutorul unor colectori independenti autorizati. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, HEINEKEN intentioneaza sa devina cel mai verde berar din lume pana in 2020, actionand in 3 arii: mediul, rolul berii in societate si oamenii - de la angajati si pana la comunitatile in care HEINEKEN isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.