Iti place sa calatoresti? Eh, bine, poti scoate aceste locuri de pe lista. Iata 10 locuri pe care, oricand de mult ti-ai dori, nu ai voi sa le vizitezi.

9. Arhivele secrete ale Vaticanului

50 de kilometri de rafturi pline de secrete - asta ascunde Biblioteca Vaticanului, una din cele mai bine pazite locuri din tot statul papal. Despre controversatele documente se spune ca ar ascunde, pe langa informatii despre cele mai grele scandaluri ale Vaticanului, si o serie de secrete pastrate cu deosebita atentie si discretie.

Sursa foto: Dreamstime

8. Muntele Yamantau

Despre Muntele Yamantau, cel mai inalt munte din Uralii de Sud, se spune ar ascunde un oras subteran anti-atomic ce ar putea adaposti peste 30.000 de persoane. Se zvoneste ca, acest buncar anti-atomic, construit in apropierea unuia din laboratoarele de arme nucleare ale Rusiei, ar fi conectat de Moscova si Kremlin printr- cale subterana secreta.

Sursa foto: Wikipedia.org


7. Marele Altar Ise

Inchinat Zeitei Soarelui, Marele Altar Ise, din Japonia, este considerat unul din cele mai sacre locuri din Japonia. Singurele persoane care au voie in acest templu sfant sunt membri familiei regale si inaltii preoti. De asemenea, in baza credintei shintoiste despre viata si moarte, altarul este daramat si reconstruit odata la 20 de ani.

Sursa foto: Wikipedia.org


6. Clubul 33

In 1967, Walt Disney a infiintat un club exclusivist unde sa se poata intalni in liniste cu sponsori si diferiti oaspeti. L-a deschis in centrul New Orleans-ului, in parcul Disneyland. Dupa moartea sa, conducerea Disneyland a decis ca, in continuare, usile acestui club sa fie deschise doar pentru membri speciali. In 2007, lista de asteptare pentru cei care doreau sa devina membri era lunga de 14 ani. In acelasi ani, conducerea a inchis lista si de atunci nimeni nu pare sa mai stie cum se poate intra in acest club misterios.

Sursa foto: Wikipedia.org


5. Metroul secret din Moscova

Unul din cele mai raspandite zvonuri este cel legat de Metro-2, sistemul secret de linii de metrou ingropat adanc in subteranul Rusiei. Construit la ordinele lui Stalin, despre Metro-2 se zvoneste ca ar fi mai lung decat metroul public din Moscova si ca ar face legatura intre Kremlin si cartierul Serviciului General de Securitate. Desi nu exista nici o dovada oficiala, mai multi muncitori spun ca au gasit accidental urme ale Metroului 2.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...
Sursa foto: Wikipedia.org

4. Biseria Sfintei Maria din Zion

In biserica Sfanta Maria din Zion, din orasul etiopian Axum, se spune ca s-ar afla Chivotul Legilor. O singura persoana are acces in biserica si poate vedea chivotul, si anume calugarul-gardian. Odata ales, acesta trebuie sa stea inchis in capela, alaturi de chivot, pentru tot restul viatii.

Sursa foto|: Wikipedia.org

3. Menwith Hill

Baza Menwith Hill este cunoscute drept cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Deserveste atat Marea Britanie cat si Statele Unite. Cum aici sunt supravegheate si sparte coduri secrete, este lesne de inteles de ce baza nu poate fi vizitata.

Sursa foto: Wikipedia.org


2. Muntele Weather

Mount Weather este un adevarat oras subteran. Aflat la 74 de kilometri de Washington DC, in adancurile unui munte, Mount Weather este o baza secreta in care ti-ar fi mai mare dragul sa te afli. Compus din apartamente, strazi, cafenele, izvoare subterane, cladiri de birouri si chiar si o televiziune, baza secreta a fost gandita ca un adapost pentru presedinte si Biroul Executiv in cazul unui razboi nuclear.

Citeste si:
Soția lui Mihai Petre, secretul unui trup de invidiat la 41 de ani....
Soția lui Mihai Petre,...
Sursa foto: Wikipedia.org


1. Aria 51

De Aria 51 par sa fie legate cele mai multe secrete si controverse. Localizata in Nevada, langa Lacul Groom, aceasta baza secreta militara a devenit Mecca teoriilor moderne legate de contactul cu civilizatii extratereste, vizite neobisnuite sau OZN-uri. Se crede ca Aria ar avea chiar un sector special, Sector 4, unde ar ajunge toate informatiile despre cele mai neobisnuite si extraterestriale fenomene. Aria 51 nu apare pe nici o harta publica a Statelor Unite, iar cine incearca sa intre aici risca sa fie ucis.

Sursa foto: Wikipedia.org

Foto main: Tanar cu semn stop in oras distrus sursa Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.