Am gasit pe Buzzfeed.com un top 10 facts pe care care trebuie sa le stiti despre cele mai cunoscute si consumate cocktail-uri din toate timpurile si m-am gandit ca ar fi frumos sa le share-uiesc cu voi, sa va mai amintiti sau sa aflati cate ceva interesant despre bauturile preferate:

1. Cocktail-ul Bellini poarta numele unui pictor italian

In 1948, Giuseppe Cipriani – patronul barului Harry’s din Venetia – a amestecat pentru prima oara piureul de piersici cu Prosecco. Culoarea cocktail-ului obtinut ii amintea de o anumita nuanta de roz dintr-un tablou, asa ca bautura a primit numele artistului Giovanni Bellini. De altfel, Ernest Hemingway vizita destul de des Harry’s Bar si chiar a scris despre acesta in cartea lui „Dincolo de rau si intre copaci”. Daca le povestesti si altora despre istoria Bellini-ului in timpul unui brunch, cu siguranta toti vor fi impresionati si se vor ingramadi sa-ti faca cinste.

2. Mint Julep a fost, initial, o bautura pentru micul dejun

La inceput a fost julabul arabesc, o bautura medicinala ce contine apa si petale de trandafiri. Ulterior, europenii s-au gandit sa o inlocuiasca, folosind alcool si menta. Iar, mai apoi, americanii au adaugat whiskey. In 1803, istoricul britanic John Davis a fost primul care si-a exprimat in scris parerea conform careia Mint Julep este o bautura pentru dimineata. Deci daca vreti sa savurati un Mint Julep devreme, puteti sa aduceti argumente istorice ca “John Davis a scris in 1803 ca este o bautura pentru dimineata”, si toata lumea va crede ca savurarea whiskey-ului la acea ora este o idee buna.

3. Sangria a devenit popular in perioada in care apa era murdara si vinul ieftin

Se pare ca savurarea unei Sangria la 11 dimineata e o optiune mai sanatoasa decat apa. In Evul Mediu, alcoolul era cea mai sanatoasa preferinta deoarece omora toate bacteriile din orice lichid contaminat. Majoritatea europenilor adaugau condimente, fructe si brandy in vin. Astfel a aparut varianta spaniola denumita Sangria, dupa culoarea sangeroasa a vinului rosu. Bautura s-a bucurat de popularitate in special in 1964, cand spaniolii serveau pahare cu Sangria la Expozitia Mondiala.

4. Numele “Margarita” provine de la numele unei actrite

Sunt multe persoane care sustin ca au inventat Margarita. Una dintre povesti se refera la Carlos Herrera, care ar fi inventat bautura in Tijuana in 1938, pentru a o servi unei actrite in devenire, pe nume Marjorie King. Actrita ar fi fost alergica la toate tipurile de alcool, mai putin tequila. Oricine ar fi inventat Margarita merita un mare “MULTUMESC” din partea consumatorilor.

Citeste si:
Un preot ucrainean și unul român au băut până la leșin, în Vaslui
Doi preoți, unul ucrainean și...

5. Alfred Hitchcock obisnuia sa consume Mimosa

In atentia barbatilor ,,macho” care cred ca e rusinos sa savurezi o bautura pastelata intr-un pahar cu picior lung – Alfred Hitchcock si multi alti barbati faimosi obisnuiau sa le bea in jurul anilor 1900. Denumita dupa florile galbene ale mimozei, bautura s-a bucurat de popularitate in randul unor persoane ca Hitchcock si Vanessa Redgrave. Poppy Canon scria “Chiar si in cele mai sofisticate locuri vei fi considerat un bun cunoscator daca vei comanda o Mimosa”.

Citeste continuarea pe Barstein.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.