Atunci cand fiica sa a implinit 5 ani, fotografa Jaime C. Moore a vrut sa ii faca o serie de portrete prin care sa marcheze acest eveniment. Iata ce a iesit:

Atunci cand fiica sa a implinit 5 ani, fotografa Jaime C. Moore a vrut sa ii faca o serie de portrete prin care sa marcheze acest eveniment. Cautandu-si inspiratia online, Jaime a observat ca majoritatea recomandarilor erau despre cum sa iti imbraci fetita ca pe o printesa Disney. „Nu ma intelegeti gresit, explica artista, iubesc printesele Disney, le iubesc rochiile frumoase, parul perfect, vocile superbe si povestile ideale de dragoste pe care le traiesc”.

Simtind ca exista ceva nerealist in aceste personaje, ca sunt doar o proiectie fantezista pentru majoritatea fetitelor, Jaime s-a hotarat sa ridice stacheta. Asa a inceput sa caute modele in lumea reala, printre femei reale care si-au pus amprenta asupra istoriei. Femei de la care fiica s-ar putea invata cate ceva despre perseverenta, pasiune, putere, daruire, femei care au schimbat cursul societatii prin propriile forte.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Fata mea nu s-a nascut printesa, dar s-a nascut intr-o tara unde poate vota, unde poate deveni doctor, pilot, astronaut sau chiar presedinte daca asta isi doreste. Am vrut ca fata mea sa cunosasca aceste femei fantastice care s-au luptat pentru ca ea sa poata avea acum totul

Cum fetita implinea 5 ani, Jaime s-a oprit asupra a 5 dintre cele mai influente femei din istorie.


  • Susan B. Anthony, una din conducatoarele miscarii americane pentru drepturi civile si a jucat un rol important in lupta femeilor pentru obtinerea dreptului la vot;

  • Coco Chanel, considerata una din cele mai mari creatoare de moda ale secolului XX;

  • Amelia Earhart, a fost prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic. Inainte de a implini 40 de ani a dorit sa faca inconjorul Pamantului pe la Ecuator. Dispare deasupra Oceanului Pacific in 1937;

  • Helen Keller a fost scriitoare si activista politica, precum si prima persoana surda si oarba care a a obtinut o diploma de licenta. De asemenea, a fost o luptatoare a drepturilor personelor cu dizabilitati;

  • Jane Goodall, unul din cei mai cunoscuti si influenti zoologi din lume. Cercetarile sale au revolutionat cunostintele oamenilor despre comportamentul primatelor si a adus noi lamuriri asupra originii speciei umane.

Intitulata „NOT just a girl” seria de fotografii este conceputa ca un mesaj inspirational adresat tinerelor femei de pretutindeni. „Ce ar fi sa lasa putin papusile Barbie si printesele Disney si sa le arata fetitelor noastre cum pot fi femeile adevarate”, incheie fotografa mesajul.

Citeste si:
Theo Rose, fotografii de colecție în a opta lună de sarcină: „Am...
Theo Rose, fotografii de...

Mai multe imagini cu fetita in pielea celor mai influente femei din istorie puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe site-ul artistei sau pagina de Facebook a acesteia.

Sursa foto: Jaime C. Moore, Facebook


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.