Origo, primul coffee shop cu prajitorie proprie din Bucuresti, se deschide oficial marti, 23 aprilie. Origo isi propune sa devina hub-ul iubitorilor de cafea, prin prospetime, calitate, gust, dar si prin profesionalism si prin dorinta de a educa in ceea ce priveste cafeaua. Fiecare vizita in coffee shop se va transforma intr-o bogata experienta, generata de pasiunea pentru cafea si tot ceea ce presupune procesul ei de preparare si servire.

La intrare, clientii sunt intâmpinati de mirosul puternic de cafea. Printr-o prajire atenta, proprietatile naturale oferite de cele câteva sute de substante care se afla in interiorul boabelor, dau nastere celor mai variate si inedite arome: cirese, fructe de padure, migdale, grapefruit, piersici, iasomie, mure, lemn, vanilie, caramel sau ciocolata. Tot acest proces devine transparent, la propriu, pentru clienti, putând fi observat prin usa de sticla de la camera tehnica a prajitorului.

Origo isi propune sa transmita clientilor nu numai experienta gustului, ci si pasiunea si cunostintele despre cafea. Cu entuziasm, barista profesionisti ofera informatii detaliate fiecaruia in parte, pentru ca acestia sa inteleaga cât mai bine procesul de preparare, incepând de la cantitatea folosita, pâna la timpul optim de extractie. Iubitorii de cafea vor fi indrumati sa aleaga metode inedite de brewing, pentru a incerca experiente noi de gust - Kemex, Syphon Coffee, V60, Cold Brew. Cafeaua la Cold Brew se prepara in aproximativ 10 ore, folosind apa rece, care, picatura cu picatura, extrage aromele din blend-ul de cafea.

Barista profesionisti de la Origo folosesc 3 tipuri de blend-uri:


  • Confort Blend sau blendul casei, facut cu cafea prajita la Origo, cu un profil aromtic bine balansat;

  • Experimental Blend aduce arome cu totul noi, pentru cei care vor sa experimenteze: o cafea cu o aciditate mai ridicata sau cu corpolenta diferita, de exemplu;

  • Single Origin Blend, reprezentând diverse origini importate de la cei mai mari producatori din lume, prajite la Origo.

Pentru Mihai Panfil, Head Barista si Owner: “Origo inseamna origini: aici se naste si se dezvolta pasiunea pentru cafea. Folosim origini alese de noi, care au personalitate din punctul de vedere al profilului aromatic. Clientii pot urmari procesul de prajire si preparare, prilej cu care vor invata sa identifice acele arome speciale continute intr-un bob. Tocmai pentru a putea avea o reala experienta a gustului, in interiorul coffe shop-ului, nu se fumeaza. Impreuna cu iubitorii de cafea curiosi, am testat timp de 3 saptamâni, originile alese si toate preparatele noastre si ne-am bucurat sa vedem ca oamenii sunt dornici sa incerce ceva nou. Prin experientele pe care le genereaza, Origo propune o perspectiva noua asupra cafelei, devenind un punct de referinta in domeniu.”

Citeste si:
Prima cafenea din România cu produse pe bază de cannabis
La Timișoara s-a deschis...

Mirosul cafelei proaspat prajite este completat de aromele surprinzatoare ale ceaiurilor și infuziilor atent selectionate și 100% naturale: ceaiuri clasice (verde, oolong, negru), ceaiuri cu spirulina, lemongrass, fructe de padure si infuzii de plante.

Mai mult decât atât, experienta poate fi luata la pachet: cafele de specialitate si ceaiuri, ustensilele si echipamente pentru aplicarea celor mai cunoscute metode de brewing pot fi cumparate pentru acasa.

Seara, cestile de cafea se transforma in pahare de cocktail. Origo devine, pentru câteva ore, Cocktail Bar si isi surprinde prietenii care ii calca pragul cu un meniu special de cocktail-uri concept si bauturi clasice.

Pasiunea pentru cafea este integrata in designul locatiei: 276 de cesti stau suspendate deasupra barului, iar lampile sunt create din echipamente de brewing V60. Totul inspira simplitate, intr-un loc in care cafeaua joaca rolul principal.

Citeste si:
6 lucruri pe care NU trebuie să le faci imediat după ce ai luat masa
6 lucruri pe care NU trebuie...

Origo este primul coffee shop cu prajitorie proprie din Bucuresti, locul in care iubitorii de cafea isi gasesc energia si inspiratia intr-o ceasca. Clientii pot experimenta o selectie de cafele de origini, proaspat prajite la Origo, metode inovatoare de brewing, ceaiuri si infuzii atent selectionate si 100% naturale si un meniu special de bauturi concept si bauturi clasice, ce pot fi servite seara, când cestile de cafea se transforma in pahare de cocktail.

Program: Luni – Vineri: 07:30 – 02:00


  • Sâmbata: 09:00 – 04:00

  • Duminica: 09:00 – 02:00

Facebook: https://www.facebook.com/OrigoCoffee


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.