Chris Hadfield este unul din rezidentii Statiei Spatiale Internationale. De curand, acesta a realizat un material video in care arata ce se intampla atunci cand storci in spatiu un prosop imbinbat cu apa.

Doi elevi, Kendra Lemke si Meredith Faulkner, au vrut sa stie ce se intampla atunci cand storci un prosop ud in spatiu. Chris Hadfield, unul din rezidentii Statiei Spatiale Internationale nu a stat prea mult pe ganduri si a realizat un clip demonstratitiv.

Priviti:

Din cauza tensiunii apei in spatiu, aceasta nu curge de pe material atunci cand este stoarsa, ci o acopera asemenea unui invelis gelatinos, explica Hadfield

Cei doi elevi au castigat un experiment organizat de Agentia Spatiala Canadiana unde trebuiau sa vina cu propuneri pentru experimente care ar putea fi efectuate la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Chris Hadfield este, probabil, unul din cei mai iubiti rezidenti ai Statiei Spatiale Internationale. Astronautul canadian posteaza periodic pe conturile sale de Facebook sau Twitter filmari sau fotografii realizate la bordul navei. A realizat la un moment dat un clip in care explica cum se gateste in imponderabilitate, despre care v-am vorbit mai pe larg aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.