Recent, o stire de pe MSN News suna cam asa: 'O ceasca de cafea din intestinul unui elefant costa 50 de dolari'.

Limitele spre care se merge pentru o ceasca de cafea speciala…nu prea mai exista.

In nordul Thailandei, in jur de 50 de elefanti Thai excretează una dintre cele mai costisitoare cafele din lume: Black Ivory Coffee.

Cei de la Associated Press au calatorit pana la fata locului pentru a-i vedea pe “Jumbo Baristas” la munca si i-au adresat antreprenorului canadian Blake Dinkin cea mai logica intrebare: De ce elefanti?

“Elefantii digera boabele de cafea raw, proces in timpul caruia acidul din stomacul acestora descompune proteinele din cafea. Acest fapt ii confera cafelei bitterness-ul specific. Boabele sunt digerate odata cu banane, trestie de zahar si alte elemente din dieta vegetariana a elefantilor, si astfel se creeaza infuzia cu arome naturale, exotice. Ca rezultat final, cafeaua prelucrata in urma acestui proces are un gust placut, special.”

Citeste continuarea pe Barstein.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.