Yuppy 29 Martie 2016 13:50
Membri juriului nu si-au putut da seama ca romanul era scris de un robot.

Multi scriitori au crezut pana acum ca un robot dotat cu inteligenta artificiala nu ar fi in stare sa imite creativitatea oamenilor sau capacitatea acestora de a se folosi de limbaj pentru a produce o poveste coerenta. Experimentul urmator demonstreaza ca s-au inselat.

„The Day a Computer Writes a Novel” (n.r. „Ziua in care un calculator scrie un roman”) este o poveste scris de un computer dotat cu inteligenta artificiala. Romanul a fost inscris in concursul de literatura Hoshi Shinichi, din Japonia. Din cele 1.450 de lucruri inscrise, 11 au fost scrise de un program.

Echipa care a construit inteligenta artificiala a fost condusa da Hitoshi Matsubara, profesor la Future University Hakodate. Echipa sa a avut rolul unui mentro pentru program, hotarand asupra unor lucruri precum subiectul cartii sau genul personajelor.

Pana acum, inteligenta artificiala a fost folosita pentru a rezolva probleme. In viitor, mi-a dori sa cresc potentialul inteligentei artificiale, astfel incat sa semene cat mai mult cu creativitatea umana”, a declarat Matsubara potrivit bigthink.com.

Chiar daca romanul nu a castigat premiul I, a trecut de prima runda a concursului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.