Facebook va conecta parti ale Africii la internet, prin satelit.

Facebook a incheiat un parteneriat cu compania franceza, Eutelsat, in incercarea de a furniza internet gratuit, prin satelit, in mai multe regiunii ale Afrcii.

Datorita acestei initiative, 14 tari din Africa Subsahariana vor avea acces la numeroase servicii precum vreme, stiri, sanatate etc, fara vreun cost. Totusi, deoarece majoritatea conexiunilor au loc prin cablu sau retele de telecomunicatii mobile, acoperirea va fi slaba, in special in zonele putin populate, noteaza playtech.ro.

Misiunea Facebook este sa conecteze lumea si credem ca satelitii joaca un rol important in rezolvarea barierelor care exista in conectarea oamenilor din Africa,” a spus Chris Daniel, VP-ul companiei Internet.org.

Facebook nu este prima companie care lucreaza pentru a aduce internet gratis utilizatorilor cu ajutorul satelitilor. In 2014, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a marturisit ca planuieste sa lanseze o constelatie de sateliti care sa furnizeze internet gratuit in toate colturile lumii. Tot in 2014, Google a anuntat ca va investi 1 miliard de dolari in acelasi scop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.