High Tech Computer a tinut la Londra un eveniment special in care a dezvaluit Hero, un telefon inteligent bazat pe platforma Android, dezvoltata de Google. Hero este practic un G1 fara tastatura qwerty, insa cu dotari mai bune, mai ales pe partea de software.

HTC Hero: Eroul cu Android, Flash si dotari de top

High Tech Computer a tinut la Londra un eveniment special in care a dezvaluit Hero, un telefon inteligent bazat pe platforma Android, dezvoltata de Google. Hero este practic un G1 fara tastatura qwerty, insa cu dotari mai bune, mai ales pe partea de software.

Inainte ca Adobe sa lanseze versiunea Flash pentru mobile, HTC a batut palma cu celebra companie producatoare de software si a implementat Flash-ul in Hero, asta pe langa o interfata proprie botezata Sense UI. Aceasta din urma aduce cateva inovatii printr-o organizare excelenta a widget-urilor pe categorii gen entertainment, business, travel, social networking. Fiecare panel de widget-uri este adus in prim-plan cu o singura apasare de tasta. Simplitatea caracteristica Android devine si mai simpla in Hero gratie modificarilor pe care HTC nu a rezistat sa nu le incorporeze. Si bine a facut.

Specificatiile tehnice dezvaluie un display touchscreen de 3.2 inci cu o rezolutie de 320 x 480 pixeli. Procesorul Qualcomm lucreaza la 528 Mhz, memoria RAM este de 288 MB iar cea ROm de 512 MB. Controlul se face fireste direct pe touchscreen, insa si cu ajutorul celor sase taste bine pozitionate, precum si a trackball-ului care joaca rol de mouse. Gasim in Hero, in sfarsit, un jack audio de 3.5mm care permite conectarea castilor preferate, fara a mai utiliza mini USB-ul.

Camero foto are o rezolutie de 5 megapixeli si dispune de auto focus. Exista in dispozitiv un G-sensor care se comporta ca un accelerometru, intorcand interfata automat in diferite situatii. Spre exemplu, poate fi mai usor sa tastezi un mesaj in mod landscape. Oricum, tastatura construita de la zero de HTC isi face treaba de minune, avand un timp de raspuns excelente si functii intuitive care asista scrierea in timp real. Bluetooth, WiFi si 3G sunt conexiuni care merita amintite. Gratie noului suport Flash, pot fi vizualizate in Android clipuri video de pe YouTube, la calitate inalta.

Citeste si:
WhatsApp nu va mai fi disponibil pe anumite modele de telefoane din...
WhatsApp nu va mai fi...

Site-urile de social networking gen Facebook sau Twitter nu au fost uitate, avand suport direct pe Hero, prin optiuni si widget-uri care pot fi oricand activate.

La noi, HTC Hero va fi disponibil incepand cu luna iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.