High Tech Computer (aka HTC) s-a gandit sa modifice pe ici, pe colo, smartphone-ul de succes Touch Cruise, dezvaluind un nou terminal business, mai elegant, mai dotat si mult mai pocket friendly.

High Tech Computer (aka HTC) s-a gandit sa modifice pe ici, pe colo, smartphone-ul de succes Touch Cruise, dezvaluind un nou terminal business, mai elegant, mai dotat si mult mai pocket friendly.

Noul telefon se numeste tot Touch Cruise (nicio legatura cu actorul Tom Cruise) si invita acum barbatul ce indrageste gadget-urile destepte, sa-l poarte in buzunarul de la pantaloni sau de la piept, scotandu-l cu usurinta ori de cate ori are nevoie sa-si verifice e-mailul, sa creeze o prezentare sau sa-si introduca sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca in ziua respectiva. Cruise pastreaza designul de referinta, insa HTC a umblat putin la dimensiuni, astfel ca telefonul e undeva intre vechiul model si Diamond.

Acelasi display de 2.8 inci si 320 x 240 pixeli si-a gasit loc in Touch Cruise, insa fara rama argintie un pic deranjanta, care reflecta lumina in cazul vechiului smartphone. Rotita de scroll si navigatie a fost restilizata, la fel si suprafata metalica cu cele patru taste. Ca o noutate, HTC a introdus Footprints, aplicatie ce monitorizeaza permanent pozitia posesorului si aseaza o eticheta cu adresa pe notite, poze sau clipurile video realizate. Excelentul TouchFLO, in versiunea imbunatatita, este si el prezent, pentru un control usor si spectaculos, in orice conditii. Sistemul de operare a ramas acelasi, si anume Windows Mobile 6.1 Professional.

Ne plac dispozitivele pline de functii, chiar daca nu pe toate reusim sa le folosim. E bine sa stam linistiti, stiind ca, intr-o anumita situatie, avem o unealta la dispozitie. Touch Cruise e doldora de dotari hardware si software, chiar daca nu se ridica la inaltimea modelelor Pro sau HD. Procesorul a ajuns de la 400 Mhz la 528 Mhz, memoria RAM la 256 MB, iar cea ROM la 512 MB. Daca vechiul Cruise avea ceva probleme la capitolul viteza, noul telefon se descurca imediat cu orice aplicatie.
Un om activ trebuie sa aiba multe legaturi, fie inter-umane, fie pur tehnice. Cruise stie Bluetooth, WiFi b/g, GPS/A-GPS si, bineinteles, 3G. Nici partea de entertainment nu a fost neglijata, incorporand o camera foto de 3,2 megapixeli cu focalizare fixa, un player audio performant si un acces rapid la melodii, clipuri si poze prin intermediul TouchFLO. Pacat ca un jack audio de 3.5mm nu a fost inclus, deoarece portul comun miniUSB poate pune unele probleme de contact.

Citeste si:
RCS&RDS creste vitezele de acces la internetul mobil
RCS&RDS creste vitezele de...

Autonomia de 400 minute in talktime si aproximativ doua saptamani in standby va multumi pe toata lumea. In concluzie, noul Touch Cruise este un terminal echilibrat, aratos si prietenos. Telefonul va ajunge in scurt timp la noi, la un pret de 500 - 600$.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.