Google Phone va fi lansat cel tarziu in luna octombrie a acestui an.

Vestea ca cei de la Google vor rivaliza cu Apple prin crearea unui competitor pentru iPhone, circula inca din decembrie 2006, cand “The Observer” anunta ca Google ar fi interesat sa dezvolte un “branded Google phone”.

Pasionatii de gadgeturi, care intampinasera potentialul revolutionar al telefonului creat de Apple, si-au indreptat imediat privirile spre intentia celor de la Google, preconizandu-se mai ales ca acestia vor dezvolta un terminal mai ieftin.

Daca in urma cu un an existau doar zvonuri pe aceasta tema, acum Google Phone este aproape alive and kicking. Conform unor surse destul de credibile (T-Mobile, New York Times), in septembrie sau cel tarziu octombrie se va lansa primul telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Noua platforma pentu telefoane mobile este rezultatul unei aliante intre operatorii de telefonie mobila si producatorii de terminale. Avantajul fata de iPhone, de exemplu, consta in faptul ca Google Phone este dedicat unei multitudini de posibilitati. Android permite navigarea pe Internet, consultarea mesageriei electronice, utilizarea sa pe post de GPS, aparat foto sau multimedia player. Toate acestea vor fi disponibile in mult asteptatul Google Phone, care va fi produs de taiwanezii de la HTC si va purta numele G1.

G1 va fi un slider cu touchscreen ale carui dimensiuni raman inca un mister, desi este posibil sa fie asemanatoare cu cele ale iPhone-ului. Va include tastatura QWERTY, camera foto de 3 MP, conectivitate 3G si Wi-Fi. De pe blogul neoficial T-Mobile aflam ca Google Phone va fi lansat initial in reteaua T-Mobile, iar pentru abonament clientii vor beneficia la inceput de un pret promotional de doar 150 $, apoi acesta va creste periodic, pana va atinge pragul de 400 $. Conform informatiilor oferite de androidguys.com, telefonul va costa aproximativ 200 $.

Mai jos, puteti vedea un clip cu mult asteptatul G1, precum si primele imagini ale telefonului creat de Google:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.