Ericsson va furniza module de banda larga mobila pentru laptopurile Toshiba destinate companiilor.

Toshiba Computers Systems Division EMEA a anuntat prin SCOP Computers semnarea parteneriatului cu Ericsson, pentru integrarea modulelor HSPA de banda larga mobila in laptopurile Toshiba, destinate companiilor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). HSPA (High Speed Packet Access) este tehnologia de banda larga mobila cea mai larg raspandita in lume, in prezent fiind disponibile 198 de retele comerciale in 86 de tari din lumea intreaga.

Pe masura ce utilizarea tehnologiei WLAN devine tot mai raspandita, a crescut semnificativ si cererea pentru acces real prin banda larga mobila la Internet si la retele de companie. Analistii estimeaza ca laptopurile vor ramane instrumentul cheie de productivitate mobila pentru afaceri, iar tehnologia HSPA va juca un rol important in acest proces.

Prin parteneriatul anuntat, Toshiba si Ericsson vor aduce laolalta experienta lor vasta in domeniile respective. Thomas Teckentrup, directorul general al Toshiba Europe Computers Systems Division, comenteaza: „Toshiba si Ericsson se completeaza reciproc foarte bine. Toshiba are o pozitie puternica pe piata laptopurilor destinate companiilor, iar Ericsson are multa experienta in afacerile cu banda larga mobila. Prin acest parteneriat, vom crea produse de pe urma carora vor profita din plin clientii nostri, oferindu-le astfel suport in toate aspectele vietilor lor profesionale.”

„Prin integrarea modulului de banda larga mobila in laptopurile Toshiba destinate companiilor, sprijinim viziunea Toshiba de a oferi conectivitate reala prin banda larga mobila utilizatorilor comerciali”, afirma Mats Norin, vicepresedinte al diviziei Module de banda larga mobila a companiei Ericsson.

Utilizatorii de laptopuri Toshiba vor profita in curand de cele mai noi tehnologii Ericsson pentru banda larga fara fir (HSPA) prin modulele care permit transferuri de date de pana la 7,2 Mbps in downlink si pana la 2,0 Mbps in uplink4. Modulul dispune si de un receptor GPS (Global Positioning System), care poate fi folosit impreuna cu aplicatiile de pozitionare. Toshiba intentioneaza sa lanseze primele laptopuri echipate cu module Ericsson de banda larga mobila in lunile imediat urmatoare. Compania are o lunga istorie de pionierat in privinta celor mai noi tehnologii, Toshiba lansand in anul 2006, primul sau laptop cu tehnologie 3G incorporata.

Citeste si:
Serghei Lavrov, anunț despre o ordine mondială "multipolară, justă...
Serghei Lavrov, anunț despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.