TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seama asociatie de presa in domeniul imaginii din Europa.

TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seama asociatie de presa in domeniul imaginii din Europa.

Premiile sale sunt atribuite de cele mai importante 30 de reviste de fotografie din 13 tari europene si acordate produselor pe care juriul le considera a fi cele mai bune din categoria respectiva in termeni de calitate, performante si beneficiu pentru utilizatorul final.

Nikon, de 3X vedeta

Brandul Nikon a fost vedeta TIPA din 2008, castigand in cadrul categoriilor cel mai bun D-SLR profesional (D3), cel mai bun D-SLR expert (D300) si cel mai bun obiectiv profesional (AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED).

Robert Cristina, Manager Professional Products si NPS la Nikon Europa a declarat: "Suntem incantati ca eforturile noastre de proiectare au fost recunoscute in aceasta maniera. Aceste trei premii confirma angajamentul nostru pentru a pune la dispozitie cele mai bune tehnologii optice si de realizare a imaginilor in industria fotografica”.

Cel mai bun D-SLR profesional: Nikon D3

“Acest D-SLR profesional este o realizare cheie pentru Nikon. Este primul aparat foto de la Nikon cu un senzor de dimensiuni FX full-frame de 23,9x36mm. Astfel, fiecare pixel al senzorului CMOS de 12,1 megapixeli are o dimensiune mai mare, ceea ce inseamna ca performantele obtinute in lumina scazuta ale acestui aparat foto sunt cu adevarat incredibile...”, a comentat juriul TIPA. D3 a fost, de asemenea, laudat pentru sasiul sau robust, din aliaj de magneziu si pentru rapiditatea in modul rafala.

Cel mai bun D-SLR expert: Nikon D300

Juriul TIPA a justificat astfel alegerea sa: “Cu aspectul sau solid, manevrabilitate excelenta, o constructie de calitate si izolare impotriva intemperiilor, Nikon D300 ofera o calitate profesionala la un pret rezonabil. Senzorul CMOS de 12,3 megapixeli ofera rezultate uimitoare..." D300 a fost, de asemenea, recunoscut pentru sistemul sau rapid, receptiv de focalizare automata si pentru functiile sale high-end precum Live View, conectivitate HDMI si protectie anti-praf.

Cel mai bun obiectiv profesional: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED


“Acest obiectiv cu unghi ultra-larg ofera o paleta extinsa de oportunitati de fotografiere pentru profesionisti si iubitorii de fotografie interesati de o calitate optica superba...”
concluzioneaza juriul TIPA. Juriul a mentionat, de asemenea, tehnologia Nano-Crystal a obiectivului, care atenueaza aberatiile optice.

Citeste si:
Nikon a premiat o imagine photoshopata prost. Ce a raspuns Internetul
FOTO  Nikon a premiat o...

Alte premii TIPA 2008

Best D-SLR entry-level: Sony Alpha 200
Best D-SLR Advanced: Canon EOS 450D
Best Medium Format D System: Sinar Hy6 series
Best Ultra Compact Digital Camera: Samsung NV24HD
Best Compact Digital Camera: Panasonic Lumix FX-500
Best Superzoom Digital Camera: Fuji S100 FS
Best Entry-level Lens: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Best Expert Lens: Olympus Zuiko Digital ED 12-60mm f/2.8-4 SWD
Best Prestige Camera: Sigma DP1
Best Imaging Innovation: Casio EXILIM Pro EX-F1
Best Camcorder: Panasonic HDC-SD9
Best Mobile Imaging Device: Nokia N82

Pentru a vedea intreaga lista de premii, accesati site-ul oficial TIPA 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.